Це не означає, що вони зменшиться — нардеп Олексій Кучеренко про тарифи від Зеленського

Це не означає, що вони зменшиться  —  нардеп Олексій Кучеренко про тарифи від Зеленського

Президент Володимир Зеленський повідомив, що знайдено рішення, яке дозволить знизити тарифи на опалення майже вдвічі наступної зими. Також він зазначив, що уряд ухвалив програму "Гарантована ціна на газ". Ціна ще зменшилася на 7 %. Які вони, "цікаві тарифи" від Зеленського? Про це в ефірі Українського радіо розповів перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, член фракції партії "Батьківщина" у Верховній Раді України Олексій Кучеренко.

0:00 0:00
10
1x

Олексій Кучеренко зазначив, що наразі ситуація з тарифами незрозуміла та непередбачувана.

"У цьому році незрозуміло, що відбудеться, бо вийшла постанова, яку ще ніхто до кінця не бачив і ніхто її не зрозумів. (уряд має намір впровадити фіксовану страхову ціну на газ для побутових споживачів і виробників тепла до кінця опалювального сезону — ред.). Вона виходила авральним порядком. Припустимо, що вони дійсно через цю страхову ціну ці 7 % десь зафіксують. Це абсолютно не означає, що у вас зменшиться тариф на тепло. Він навпаки натомість може підвищитися. Ось, наприклад, зараз Одеса приймає рішення про підвищення на 40 % свого тарифу. Вони вважають, що його не вистачало попередньої зими. Розумієте? Ціна на газ дещо зменшилася, а одесити кажуть: "У нас був збитковий тариф, ми будемо підвищувати". Тому в президента ціна на газ, тарифи все перемішалося. Треба, щоби йому допомагали по поличках це розкладати", — сказав він.

Олексій Кучеренко досить скептично ставиться до заяви Володимира Зеленського вдвічі знизити тарифи на опалення: "Ми всі будемо йому аплодувати і кричати "Біс, Володимире!". Тільки я хочу подивитися, у який же саме спосіб він за рік може спромогтися це зробити?".

Олексій Кучеренко зазначив, що для населення України і для "Теплокомуненерго" ціна на газ не повинна бути дешевою. "Викиньте із голови термін "дешева". Ціна на газ має бути економічно обґрунтована і складатися із собівартості його видобутку на території України державною компанією "Укргазвидобування", плюс рентабельність 30 %. Цієї ціни й рентабельності вистачить для того, щоб "Укргазвидобування" розвивалося. У нас із вами тоді дійсно буде нормальна платіжка".

Читати також: Як формуються тарифи на газ та опалення та як діють субсидії — роз'яснює аналітикиня

Олексій Кучеренко також розповів про те, що нині мешканців багатоквартирного фонду залишили один на один з штучними монополістами, ЖЕКами, з управляючими компаніями, тобто відсутні будь-які регулятори цих відносин.

"Закон № 417–VIII "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку", автором якого була Альона Бабак, передбачає, що ніхто нічого не винний вам і вашому будинку. Цей закон просто констатує, що цей будинок є спільною сумісною власністю вас і ваших сусідів. Власне кажучи, капітальний ремонт, як інженерних мереж і конструкцій, так і всього будинку — це ваш обов’язок як власників. У таку ситуацію загнали Україну і всіх мешканців багатоквартирних фонду", — зазначив експерт. 

"Я переконаний, що держава й органи місцевого самоврядування мають виконати свою функцію попереднього власника й не просто скинути із себе цей застарілий житловий фонд, а передавати його відремонтованим новому власнику. Цьому присвячена моя боротьба останні 5–7 років", — сказал Олексій Кучеренко.

Джерело: facebook.com/profile.php?id=100003767320921

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Світлана Остапа: Одне з найбільших досягнень Суспільного — довіра аудиторії
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю