#Добронетихе: в Україні вдруге відзначають "Щедрий вівторок"

#Добронетихе: в Україні вдруге відзначають "Щедрий вівторок"

Сьогодні в Україні вдруге проходить "Щедрий вівторок" – світова ініціатива, яка існує з 2012 року та об’єднала більше 150 країн. Україна офіційно підтримує цю ініціативу, яка не є благодійною акцією, а рухом, завдяки якому виникають сотні благодійних акцій та добрих справ, з 2018 року. Цьогоріч зареєстровано більше, ніж пів тисячі благодійних ініціатив. Більше про них та те, чому для того, аби робити добро, не потрібні гроші, Радіо Промінь розповіла організаторка "Щедрого вівторка" в Україні Любов Раїнчук.

"Цього року є більше 500 ініціатив, які відбуваються у різних куточках України, тому частину ми навіть не можемо відслідкувати, адже їх дуже багато. Сьогодні навіть на Майдані Незалежності наші волонтери проводили невелике опитування серед людей щодо того, чи знають вони про день добрих справ. І приємно було дізнатися, що люди готові долучатися та робити добрі справи самі", – розповіла Любов Раїнчук.

Організаторка "Щедрого вівторка" в Україні повідомила, що у соціальних мережах відбувається флешмоб, який називається #добронетихе.

"Суть полягає в тому, що ми надихаємо людей розповідати добрі історії та ставити хештег, тому що добро має звучати голосно. Зараз організації, які приєднуються, розповідають про свої добрі справи. Ще, якщо навести приклад дійсно цікавої ініціативи, то сьогодні у Києві відбувається продаж арт-об’єктів, прибуток від якого піде на благодійність. Також можна поїсти з користю у окремих закладах, наприклад, у "Василевих пирогах", "Espresso bar" та інших".

"Загалом щодо того, як можна робити добро, то поширення інформації – це те, що дійсно допомагає іншим долучитися до добрих справ, адже якщо твої друзі це роблять, тобі автоматично хочеться робити це разом. Гроші, як на мене, це найпростіший спосіб долучитися, адже також можна долучитися й своїм талантом, часом, волонтерити, здавати кров, віддавати непотрібні речі й навіть можна усміхатися людям", – підсумувала Любов Раїнчук.

Більше про акцію можна дізнатися на сторінці у facebook.

ФОТО: facebook.com/GivingTuesdayUA