Експерт із безпекових питань про замах на Соболєва: замовників таких злочинів, як правило, взагалі не знаходять

Експерт із безпекових питань про замах на Соболєва: замовників таких злочинів, як правило, взагалі не знаходять

Експерт із безпекових питань, президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергій Шабовта переконаний, що замовників замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва ймовірно не знайдуть, адже правоохоронні органи неймовірно слабкі. Про це сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

Сергій Шабовта зазначив, що зараз в Україні загострюється криміногенна ситуація. Протягом останніх років достатньо стійка та висока динаміка її зростання.

"Наша правоохоронна система влаштована так, що вона представляє ту чи іншу політичну силу, зазвичай ту, що при владі. Тому дуже часто від нас приховують об’єктивну картину, яка дає можливість зрозуміти, в якому зараз стані злочинності з погляду громадської безпеки ми перебуваємо. Це приховує вся правоохоронна система. Вона нам звітує, розповідає про якісь неіснуючі відсотки неймовірної довіри суспільства тощо, прикрашає цю картину з погляду самої статистики", — сказав він.

За його словами, аналітика свідчить про те, що зараз є стійка тенденція зростання організованої злочинності не тільки в Україні, а й у Західній Європі.

"На цьому тлі злочинність у таких кругах, які ми називаємо елітними, де бізнес та великі гроші, є все більш реальною. І якщо не щодня, то щотижня бачимо якісь такі вибухові події", — сказав він.

Сергій Шабовта зазначив, що у нас замовників таких злочинів, як правило, взагалі не знаходять: "Ті затримані мають розуміти, що ланок, які лежать між замовником та виконавцем, кілька. Як правило ті, хто виконує безпосередньо замовлення, нікого не знають. Вони знають тільки ту людину, через яку те замовлення передавалося".

За словами експерта, депутатська діяльність не означає залишити світ кримінальних відносин та потрібних стосунків.

"Наші правоохоронні органи зараз неймовірно слабкі, вони спаплюжені руками фальшивої реформи, про яку дуже щиро наголошують відповідні керівники. Найперше Арсен Борисович Аваков. А насправді правоохоронна система в край слабкому з погляду професійності стані", — наголосив він.

Нагадаємо, що у центрі Києва 1 грудня стався замах на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, унаслідок якого було вбито його трирічного сина. Поліція розслідує кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. У понеділок, 2 грудня, було затримано підозрюваних у ньому — стрілка та його спільників.

На початку 2010 року В'ячеслав Соболєв обійняв посаду директора держпідприємства "Нафтогазмережі", а за кілька місяців — крісло заступника голови правління НАК "Нафтогаз України". Пішов із "Нафтогазу" навесні 2011 року, через рік після перемоги Віктора Януковича на виборах президента та зміни керівництва компанії. У 2015 році Соболєв був обраний депутатом Київської обласної ради від Блоку Петра Порошенка.

Джерело - facebook.com/profile.php?id=100023534419447