Як змінилося ставлення до сексу та чому його варто планувати — розказують експертки

Як змінилося ставлення до сексу та чому його варто планувати — розказують експертки

Про те, чи потрібно планувати секс та про сексуальні права говорили в ефірі Українського Радіо з бізнестренеркою, психологинею Оксаною Долговою та сексологинею, інструкторкою Української асоціації йоги і засновницею Всеукраїнського освітнього заходу про сексуальність "Секспростір" Юлією Ярошенко.

Яким чином змінилося ставлення сексу у сучасної людини?

"Я вважаю, що дуже змінилося, тому що ми зараз живемо в найкращу еру для гедонізму та сексуальних втіх, та насолод. Тому що в нас є доступ до освіти, в нас є можливості відвідати різні івенти - від вечірок до свінг-клубів. І ще мабуть років 15 тому було зовсім інше ставлення. Ми зараз маємо можливості не тільки в елітних сферах, елітних кругах зробити нашу сексуальність свідомою. І ми маємо право її реалізовувати і маємо право навіть знати свої сексуальні права", — зауважила Юлія Ярошенко.

Вона розповіла, що основними тезами секусальних прав є: Людина має право на конфіденційність. Людина має право робити сексуальне життя яскравим і не тільки для продовження роду. Людина має право розпоряджатися своєю сексуальністю та своїм тілом. Людина має право на взаємність і на різні види сексуальності.

"Сексуальність - дає великий поштовх у розвитку. Якщо ми дуже хочемо якогось конкретного переживання з людиною, то ми можемо звернути гори", — додала сексологиня.

Читати також: Чому одружені люди заводять коханців або розлучаються після першого року подружнього життя? — відповідає сексолог

Вона додала, для того щоб гарно розвинути і реалізувати сексуальність, треба мислити як доросла людина. Треба знімати якісь табу, сверхсвідомі установки, які блокують погляд гармонійний та здоровий на сексуальне життя.

Як можна секс планувати?

"Планування сексу-— це про те, коли ти досягаєш цілей і при тому маєш кайф під час досягнення", — зауважила психологиня Оксана Долгова.

Вона пояснила, що основна ціль в сексі — досягнення оргазму.

"Але сам процес якраз і є управлінням часом тоді, коли не тільки цей оргазм, а й ще й процес. Для того, щоб був процес необхідно пізнати себе, необхідно розвивати, необхідно цікавитися і розширювати свої зони", — наголосила експертка. "Але, звичайно, не самостійно, бо тоді сам з собою той секс буде. В парі, разом навчатися і розвивати. І тоді це буде цікаво, і тоді це буде дійсно планування", — додала Долгова.

Фото pixabay