Чорна п’ятниця і емоційний шопінг: як не купити зайвого

Чорна п’ятниця і емоційний шопінг: як не купити зайвого

"Чорна п’ятниця" — день знижок та розпродажів, який з’явився у США. Цього дня там стартують передріздвяні розпродажі із знижками, що доходять до 90%. Сьогодні в Україні також розпочалися масові розпродажі. Фешн-стиліст Варвара Барто в ефірі Радіо Промінь порадила, що варто купити під час знижок.

"Я за те, щоб зменшувати емоційні покупки та дикий шопінг. Якщо ви хотіли купити сьогодні якусь річ, наприклад, одяг від того бренду, який ви собі раніше не могли дозволити, то, можливо, таку покупку варто зробити сьогодні", — зауважила Варвара Барто.

Експертка наголосила, що не варто скуповувати все, навіть зі знижками до 70%.

"Але скупувати все не варто. Можливо, варто купити авіаквитки чи подорож. У сфері освіти також є знижки, тому можна придбати якийсь курс, тобто зробити інвестиції  в своє майбутнє", — сказала вона.

Щодо одягу фешн-стиліст вважає, що "стихійні покупки у подальшому взагалі не приживаються в гардеробі. Ми думаємо про ціну, а не про те, з чим ця покупка буде комплектуватися".

Барто також порадила звернути увагу саме на речі від українських виробників.

"Я сподіваюсь, що якість товарів буде покращуватись у зв’язку з тим, що попит на дуже дешеві розпродажні речі буде знижуватись. І якщо він буде знижуватись, то якість речей повинна бути кращою, оскільки вони мають слугувати нам довше. Такий одяг не пропонує мас-маркет, але такий одяг є в українських виробників, і їх якість є набагато кращою. До того ж, якісні речі можна знайти у різному ціновому сегменті", — зауважила стилістка.

Зазначимо, як свідчить статистика останніх років, українці найчастіше купують одяг, взуття, побутову техніку, електроніку та косметику.

Фото — pexels.com