"Маю зробити великий внесок в українську хіп-хоп культуру" — Ярослав Чакір презентував дебютний альбом

"Маю зробити великий внесок в українську хіп-хоп культуру" — Ярослав Чакір презентував дебютний альбом

Вінницький реп-виконавець Ярослав Чакір випустив дебютний міні-альбом "Чакір Аут Нау". До платівки, офіційний реліз якої відбувся 23 жовтня, увійшло п'ять пісень. В ефірі Радіо Промінь Ярослав Чакір розповів про те, чому вважає його маніфестом лицемірству, штучності та бездіяльності.

За словами Ярослава Чакіра, дебютний міні-альбом "Чакір Аут Нау", котрий вміщує в собі п’ять треків, це маніфест лицемірству, штучності та бездіяльності.

"По-перше, мене дратують ці вади. По-друге, творчі люди пишуть про те, що їх найбільше хвилює. Я побачив таку проблему в суспільстві і вирішив завдати по ній удар, донести своєю музикою, що дійсно можна без цього жити. Тобто можна переглядати якісь випадки й робити трохи інакше", — розповів він.

Звукова частина дебютного альбому зроблена в стилі нової школи, а тексти наштовхують на серйозні думки.

"Він цікавий тим, що сам музичний супровід, тобто біти-інструментали, більше зроблені в стилі нової школи, а тексти та подача наштовхують на серйозні думки, що не дуже притаманно для нової школи. Звичайно, я уже чув дуже багато відгуків про альбом. Кожен в "Чакір Аут Нау" загалом й у піснях окремо бачить щось своє. Це дуже радує, що люди можуть щось побачити, виділити для себе, навіть те, про що я не думав під час написання цього альбому", — сказав він. 

Ярослав Чакір зазначив, що міні-альбом писався на студії "Kaska Records": "Справа в тому, що мій знайомий із Вінниці — це саундпродюсер, він же й музикант. Він займався усією звуковою частиною". 

Йдеться про Микиту Щура, музиканта, композитора, аранжувальника, викладача вокалу із п'ятнадцятирічним досвідом роботи в шоу-бізнесі.

Ярослав Чакір розповів, як вони співпрацюють: "Насправді в мене з'являється ідея пісні. Я під будь-який біт з Інтернету, під інструментал прописую мінімальну демоверсію треку, який би я хотів бачити, потім усе це відсилаю Микиті. Ми, посилаючись на ту демоверсію, починаємо робити щось своє. Доходимо до якоїсь згоди в музичному плані. Я тренуюся, репетирую, потім приїжджаю до Микити на студію, ми це все записуємо й він вже займається фінальним оформленням — зводить трек". 

Ярослав Чакір зізнався, що ще півтора роки тому не знав, що займатиметься репом професійно. "Зараз я вирішив для себе, що маю зробити великий внесок в українську хіп-хоп культуру. Тому почав працювати, вкладати в це свої зусилля та власні кошти", — сказав він.

Джерело: facebook.com/pg/ChakirChuck