Готелі влаштовують "Бартерний тиждень". У чому його фішка — пояснює директорка турфірми

Готелі влаштовують "Бартерний тиждень". У чому його фішка — пояснює директорка турфірми

З 18 до 24 листопада низка готелей у різних куточках світу вдруге долучаться до акції Barter Week. Готелі пропонують безкоштовне проживання в обмін на різні послуги, такі як піар, прибирання, навчання, допомога. Торік бартерний тиждень влаштовували орієнтовно 450 готелей формату B&B. Цьогоріч участь беруть понад 600 готелей у 64 країнах світу. Про перспективи такого бартерного відпочинку і в Україні в ефірі Радіо Промінь розповіла експертка, директорка туристичної фірми, яка спеціалізується на внутрішньому туризмі Олена Казьміна.

З України в акції беруть участь два хостели: Dream Hostel у Львові та Hostel Friday в Одесі. Це вдвічі більше, ніж торік. Львівський хостел пропонує ночівлі в обмін на коротке промовідео. Одеський хостел пропонує художникам розмалювати стіни.

За словами Олени Казьміної, ідея бартерного тижня вигідна як для власників готелів, так і для туристів. Усе більше закладів бачать у цьому інтерес.

За її словами, для українських хостелів, які беруть участь у "Бартерному тижні", найперше для них важливий маркетинг.

"Зверніть увагу, які міста взяли участь у акції, — це Львів та Одеса. Це ті міста, де завдяки гарному туристичному потоку вже є досить велика кількість закладів. Їм потрібно між собою виділитися, привернути увагу саме до себе. Не всі, хто дізнався про цю акцію, поїдуть саме до цих хостелів, але принаймні можуть зацікавитися ними. Наприклад, що це за цікавий хостел в Одесі, до якого приїхали художники і зробили якийсь незвичайний інтер’єр? Львівський хостел зробить собі рекламну акцію завдяки коротким промороликам, яких назнімають їхні мешканці. Звичайно, це має сенс", —  сказала Олена Казьміна.

За її словами, фішка "Бартерного тижня" полягає в гнучкості маркетингової політики. Вона додала, що ця акція особливо зацікавить тих людей, які люблять відкривати щось нове. 

"В акції беруть участь понад 400 готелів Італії. Наприклад, ви вирішили в цей тиждень (З 18 до 24 листопада — ред.поїхати до цієї країни. Ви розумієте, що можете не платити за проживання. А воно там недешеве: десь 60 євро за добу. Навіть у хостелах беруть 20 євро з людини. Отож якщо їдете удвох, то за тиждень виходить чимала сума. В умовах "Бартерного тижня" йдеться про якусь послугу, у якій ви є фахівцем. Наприклад, розмалювати стіни художнику буде в задоволення, адже це вияв його творчості, самореалізація. Головне, щоби був достатній вибір пропозицій", —  розповіла Олена Казьміна.

Директорка турфірми наголосила на тому, що про цю акцію ще досить мало відомо. "Це питання часу. З іншого боку, повинна бути чиясь ініціатива. Хтось повинен узяти на себе організаційні моменти", — додала вона. 

Про акцію, готелі, які беруть участь в Barter week, можна дізнатися тут

Фото: pixabay