Президент України звернувся до співвітчизників

Президент України звернувся до співвітчизників

"Спільними скоординованими зусиллями з нашими партнерами - Німеччиною, Францією та США - вдалося домогтися від Росії зобов'язання не проводити псевдовибори в окупованих районах Донбасу 18 жовтня та 1 листопада", - наголосив Глава держави.

Разом із припиненням вогню і досягненням перемир'я - це не лише дає шанс продовжити зусилля з політико-дипломатичного врегулювання. Таке рішення дозволяє уникнути воєнної ескалації, зазначив Петро Порошенко.

Вкрай важливою є домовленість посилити місію ОБСЄ. Відтепер спостерігачі мають отримати гарантований доступ не лише до окупованих територій, прилеглих до лінії розмежування, а й вглиб до українсько-російського кордону. Це перший крок до повернення кордону під контроль України, наголосив Президент.

Глава держави повідомив, що у наступному році Україна збільшить витрати на оборону. За його словами, нові витрати пропишуть у бюджеті країни на 2016 рік, крім того, додаткові кошти Україні нададуть США. Відповідне рішення вже ухвалив американський конгрес, поінформував Петро Порошенко.