"Слуга народу" може розглянути питання відставки Яременка з посади голови комітету наступного тижня

"Слуга народу" може розглянути питання відставки Яременка з посади голови комітету наступного тижня

Народна депутатка України від фракції Слуга Народу, членкиня комітету Верховної Ради з питань свободи слова Тетяна Циба заявила, що наразі фракція не розглядала питання складання повноважень з посади голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богданом Єременком, це питання можуть розглянути в понеділок, 11 листопада. Про це вона сказала в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"На комітеті ця ситуація не розглядалась, вона обговорювалась серед керівництва фракції і вирішили, що пан Богдан напише заяву на звільнення з посади голови комітету за вимогою трьох фракцій. Але остаточно ця заява буде мати якийсь подальший рух після того, як відповідне рішення схвалить фракція. Коли саме це питання буде розглядатись я не знаю, найближча фракція в нас в понеділок. Можливо тоді", — сказала депутатка.

Читайте інтерв'ю: Готується кодекс, що стосуватиметься як захисту журналістів, так і їхньої відповідальності за маніпуляції – "Слуга народу"

30 жовтня у мережі з’явилися фото нібито телефонної переписки в залі парламенту Богдана Яременка в онлайн-мережі знайомств щодо послуг інтимного характеру. Після цього Яременко заявив, що "дозволив сфотографувати сфабриковане листування і вчинив провокацію". За його словами, "не варто вірити всьому, що публікують.

Фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" закликали керівництво Ради порушити питання доцільності перебування Богдана Яременка на посаді голови комітету у зв’язку зі скандалом довкола нього.

1 листопада Яременко написав заяву про складання повноважень голови комітету з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

"З метою порятунку українського парламентаризму від мене, а української журналістики в особі сайту "Букви" від статтей 163 і 182 Кримінального кодексу України, і з огляду на дрібний політичний шантаж трьох фракцій парламенту, я написав заяву про складення повноважень голови комітету", —  написав Яременко на своїй сторінці у Facebook.

фото - facebook.com/sluganarodu.yaremenko