Як журнал "Мамине Сонечко" повертає малечі любов до читання й малювання — розповідає головна художниця видання

Як журнал "Мамине Сонечко" повертає малечі любов до читання й малювання  —  розповідає головна художниця видання

Про те, як важко вибирати вірші для дитячого журналу та чому важливо найменшим дітям читати говорили в ефірі Радіо Культура з головною художницею журналу "Мамине Сонечко" Олесею Білоус.

"Наш журналі ділиться на такі вікові категорії- для дітей від 1 до 3 і від 3 до 5 років. Це полегшує батькам вибір журналу, тому що матеріал вже адаптований саме на вік дітей. І в нашому журналі від рочку до 3-х, крім того, що матеріали для дітей, є сторінка для батьків. І тому мені дуже приємно анонсувати сторінку, чому важливо читати віршики для дітей", — розповіла художниця.

Олеся Білоус наголосила, що вірші для дітей є важливі. Тому батьки мають ставитися до цього серйозно.

"Скажу в двох словах, що віршики це дуже важливо. Вони допомагають дітям відчути мелодику мови, познайомитися з мово. Тобто від рочку, з самого початку ви маєте читати віршики діткам і не один раз, а повторювати декілька разів, різними голосами, спробувати риму міняти, щоб діти самі підбирали риму. Тому що це вчить дитину словотворенню. І готує навіть взагалі до читання дитину", — пояснила вона.

Окрім цього художниця зізналася, що підбір віршів для журналу "Мамине Сонечко" — це кропіткий процес.

"Я коли готую вірші для журналу, ви не думайте, що це так просто, я по 3-4 рази читаю вірш, як воно звучить на вухо, чи можна з нього пісеньку зробити, проспівати. Чи воно весело, чи воно кумедно. Щоб віршик до віршика підходив і щоб в ньому було щось таке, щоб художнику було цікаво намалювати. І щоб було в ньому щось таке, щоб цікаво розглядати. Тому я з впевненістю можу сказати, що віршики у нас найвищого зразка", — відкрила секрет Білоус.

Олеся Білоус. Фото facebook, feya