Опалювальний сезон: як зволожити повітря у кімнаті

Опалювальний сезон: як зволожити повітря у кімнаті

Кандидат медичних наук, науковий співробітник Національного інституту фтизіатрії і пульмонології імені Яновського Сергій Руденко в ефірі Українського радіо порадив, як зволожити повітря в оселі під час опалювального сезону.

Якщо не закривати вікна, якщо вони будуть у режимі провітрювання, це допоможе зволожити повітря у кімнаті, але ви ризикуєте замерзнути, коли на вулиці стане холодніше.

Для того, щоб зволожити повітря, є спеціальний апарат, який може це робити — зволожувач. Якщо у вас дуже гарне опалення або ж ви полюбляєте дуже високу температуру у приміщенні, можна ставити невеличкі ємкості з водою біля обігрівачів. Випаровуючись, вода зволожує повітря у приміщенні.

Якщо ви покладете вологу ганчірку на батарею, рівень вологи точно збільшиться у приміщенні. І цього буде достатньо. Проте варто пам’ятати: якщо ви сильно нагріваєте приміщення, ви буде погано та дискомфортно себе почувати. І не лише тому, що дуже сухе повітря, а тому що дуже жарко. Тому перегрівати приміщення не варто.

Крім того, сухе повітря також може підвищити ймовірність захворювання, оскільки основою причиною захворювання є інфекційні агенти. А повітря може підвищити ймовірність приєднання збудника до слизової.

Ілюстративне фото  — stock.adobe.com