Картини про підсвідомість — у столичній галереї триває виставка Андрія Цоя Fake People

Картини про підсвідомість — у столичній галереї триває виставка Андрія Цоя Fake People

До 3 листопада відвідувачі галереї "Білий світ" мають можливість побачити картини про підсвідоме від Андрія Цоя.

Він — один із найзагадковіших сучасних українських художників, його роботи — впізнавані. Вони доволі лаконічні, як за кольором, так і за кількістю деталей. Вони завжди несуть в собі певний код, який можна або одразу розшифрувати, або іноді трішки подумати. Андрій Цой презентував у галереї "Білий світ" свою персональну виставку.

"Його картини хочеться розшифровувати, хочеться зрозуміти, чому він обрав саме такі символи, саме такі назви. Його картини написані у дуже витонченій манері, вони загадкові і здатні переносити глядача у якісь паралельні світи або у підсвідоме", розповіла в ефірі Радіо Промінь піар-менеджерка галереї Олександра Кришовська.

Девіз проєкту Андрія Цоя "Fake People" — "Я намагаюся тебе обдурити".

"Він описує не зовнішнє і не внутрішнє середовище, а підсвідомість людини і цього разу він використовує головною ідеєю для своєї виставки таку дивну реакцію людини, яка, в принципі, властива лише homo sapiens. Це — співучасть у підробці. Це бажання кожної людини обдурити саму себе і обдурити всіх навколо. Вона хоче виглядати краще за себе звичайну, виглядати іншою, дивлячись з ким вона спілкується і в якій ситуації". 

Якщо звернутися до соціальної психології, то там зазначено, що людина завжди думає, яке враження вона справляє на інших людей. І саме бажання кожної людини обдурити саму себе — в своїх роботах показує художник Андрій Цой.

Виставка триватиме до 3 листопада в галереї "Білий світ".