Столичні митці демонструють у галереї алюмінієві полотна з "напівфотографіями" закинутих фонтанів

Столичні митці демонструють у галереї алюмінієві полотна з "напівфотографіями" закинутих фонтанів

Проста назва виставки, яка пояснює техніку виконання творів — "Олія і вода". Так назвало свою спільну виставку подружжя — Валерія Тарасенко та Станіслав Толкачов. Що саме досліджують митці на цій виставці, розповіла ефірі Радіо Промінь директорка галереї "Триптих" Мирослава Хартмонд.

"Назва ця символічна, тому що тут присутні двоє гравців, це певна така хроніка закинутих фонтанів у різних містах в Україні і в світі. У нас тут є київські фонтани, наприклад, відомі "Пелікани". Потім у нас є тут одеські фонтани з елементами морської тематики. Є англійські фонтани, є фонтани в Женеві та Парижі, а також — у Тбілісі", — говорить Мирослава Хартмонд.

"Олія і вода" — це не тільки умовна назва виставки, а і пояснення техніки, у якій свої роботи виконали Валерія Тарасенко та Станіслав Толкачов.

"Назва розкриває секрет авторської техніки — це художня фотографія, офсетний друк на алюмінієвих пластинах. Друкується вона від руки через таку спеціальну матрицю олійними фарбами. Це — художня фотографія на межі між живописом і фотографією", — розповідає директорка галереї.

Для Валерії Тарасенко техніка, в якій вона представила роботи на цій виставці — це певний експеримент, адже за фахом вона — живописець. Станіслав Толкачов — фотограф, музикант, композитор. На виставці представлена вінілова лабораторія з його платівками, тобто, кожен відвідувач може почути його твори просто в галереї на програвачі. Це допомагає поєднати в мистецтві минуле та сучасні технології.

Роботи можна дивитися у воді — вони водостійкі. За словами Мирослави Хартмонд, У Валерії превалюють психоделічні кольори жовто-гарячого та зеленого спектрів, кольори, притаманні зміненим станам свідомості. А роботи Стаса — монохромні, брутальні, чоловічі. 

Експозицію можна побачити у столичній галереї "Триптих" до 6 листопада.

Фото: Триптих