Співавтор туристичного застосунку WalQlike: прогулянка стає не тільки пізнавальною, а ще й азартною

Співавтор туристичного застосунку WalQlike: прогулянка стає не тільки пізнавальною, а ще й азартною

Про туристичний застосунок WalQlike і те, кому він може бути корисним, говорили в ефірі Радіо Культура зі співзасновником цього застосунку Станіславом Околютом та гідом по Києву, авторкою двох квестів проєкту Оленою Орос.

0:00 0:00
10
1x

"Це туристичний мобільний додаток, який є інтерактивним гідом і путівником, створює маршрут екскурсії по місту у вигляді квесту. І коли користувач іде за маршрутом, додаток відкриває цікаві факти, легенди місця. І за рахунок цього прогулянка стає не тільки пізнавальною, а ще й азартною", — наголосив Станіслав Околют.

За його словами, проєкт заснували ще десь три-чотири роки тому.

"Ідея виникла, коли я повертався з подорожі, спілкувався з друзями і зрозумів, що я, перебуваючи у Римі,  багато що не зміг подивитися, тому що не знав. І от виникла така ідея, щоб гуляти по місту й знаходити цікаві туристичні об'єкти, які цікаві саме мені".

Наразі скористатися застосунком і пройтися екскурсією-квестом можна у двох містах — Львові та Києві. По десять маршрутів у кожному з міст.

"Почали ми зі Львова, а останні півроку ми розвиваємо додаток у Києві. І от склали десь 10 маршрутів. І Олена, наш гід, склала два маршрути", — зазанчив Околют.

Про тих, хто долучився до створення проєкту і маршрутів екскурсій, розповіла гід Олена Орос.

"Щодо того, хто допомагає розробляти історії. Це якраз завдання гіда розповідати історії. Але тут була така невеличка складність, можна сказати, для гідів, які працювали над цим проєктом, тому що гіди люблять поговорити, це, мабуть, знають всі. А тут треба було у достатньо невеликому форматі, який буде читатися з екрану телефону, розказати історію. Допомагала фантазія, допомагав досвід роботи гідом і, звичайно, література по Києву", — пояснила вона.

"Я автор двох квестів  це "Загадки архітектора Городецького" і "Особняки і палаци Липок", — додала гід.

За словами Станіслава Околюта, теми квестів дуже різні й кожен знайде щось цікаве саме собі.

"Квест триває десь годину-дві. І насправді можна пройти маршрут тематичним квестом, або скласти свій власний на підставі своїх інтересів. І це нова функція, яку ми запустили два дні тому".

Фото facebook