За перший рік роботи ми зняли одну хвилину мультфільму – продюсерка про "Клару та чарівного дракона"

За перший рік роботи ми зняли одну хвилину мультфільму – продюсерка про "Клару та чарівного дракона"

26 жовтня у всіх кінотеатрах країни розпочнуться покази українського мультфільму "Клара та чарівний дракон", ідеї якого вже понад 20 років. Про те, як він створювався, чому за перший рік зняли лише одну хвилину та чи зможе Клара стати героїнею українських дітей, Радіо Промінь розповіла директорка студії "ІМІДЖ ПІКЧЕРЗ" та продюсерка мультфільму "Клара та чарівний дракон" Світлана Пономаренко.

"Сама ідея створення мультфільму виникла в нашого режисера та головного продюсера понад двадцять років тому. Вже коли приступали до зйомок, ми багато чого підвели до сучасної дійсності: діалоги, сюжетні лінії. Колись технологій для здійснення нашого задуму ще не було, а коли вони з’явилися, ми одразу взялися за роботу, проте виникло й багато інших складнощів. За перший рік роботи ми зняли рівно одну хвилину фільму. Для нас це стало великим шоком, адже в Україні катастрофічно не вистачало фахівців потрібного рівня. Ми намагалися залучити західні компанії, але нас не влаштував такий варіант, адже жодна компанія не зробила того, що ми хотіли. В результаті ми все одно все робили в себе. Все, від музики, звуку до анімації, зроблено в Україні", – розповла Світлана Пономаренко.

Допрем’єрний показ, за її словами, уже відбувся і організатори отримали дуже гарний зворотній зв'язок: "Крім показу, були й веселі конкурси, розіграші призів для малюків, виступи гурту "Pur:Pur", який написав та виконав саундтрек. До нас завітала Вероніка Лук'яненко, тому була можливість взяти в неї автограф. Також можна було сфотографуватися з героями мультфільму".

"При створенні мультфільму ми орієнтувались не лише на українську, але й на іноземну публіку, тому брали за зразок роботи Pixar й Disney. Ми намагалися створити якісну, сучасну, яскраву картинку з персонажами, які б подобалися нашим юним глядачам. Тому, я гадаю, що Клара може бути новою українською супергеройкою. Ще до прокату наших персонажів вподобала публіка: вони веселі та позитивні, тому сподіваємось, що кожен знайде улюбленця з нашого мультфільму", – підсумувала Світлана Пономаренко. 

Нагадаємо, що з 26 жовтня мультфільм "Клара та чарівний дракон" можна буде переглянути у всіх кінотеатрах країни.

ФОТО: Моє місто