Оксана Сироїд: головне тактичне завдання "Самопомочі" — це "бути з людьми" і готуватися до виборів

Оксана Сироїд: головне тактичне завдання "Самопомочі" — це "бути з людьми" і готуватися до виборів

Головне тактичне завдання "Самопомочі" — це "бути з людьми", а також готуватися до майбутніх місцевих виборів. Про це в ефірі Українського радіо розповіла новобрана голова партії "Об'єднання "Самопоміч", ексзаступниця голови Верховної Ради 8-го скликання Оксана Сироїд.

0:00 0:00
10
1x

Оксана Сироїд зазначила, що має за честь те, що команда доручила їй "штурвал". 

"Є речі, які збереглися. Збереглися люди. Ми пережили результати парламентських виборів, виявилося, що для людей, з якими ми працювали разом, з якими ми будували партію, ця партія виявилась цінністю. Вони будували її своїми руками. Попри ці результати, вони готові йти далі. Члени партії довірили це мені. Я маю за честь, коли твоя команда в штормі доручає штурвал", —  сказала вона. 

Оксана Сироїд сказала, що партія має "фантастичних людей на місцях", їй вдалося зберегли майже всі свої місцеві осередки, які є по всій Україні. "Власне, вони є акціонерами цієї політичної сили. Ми бачимо, що люди трохи тверезіють, сходить післявиборче чарування, шукають підтримки і повертаються назад до наших людей, які були в регіонах", — сказала вона. 

За її словами, нинішня влада кинула Україні і старі виклики, і нові. "Старі виклики — це повернення до "формули Штайнмайера" і взагалі до всіх мінських форматів і перемовин. Якщо в 2015 році фактично тільки "Самопоміч" публічно виступила і була готова тримати голос проти Мінських домовленостей, то сьогодні ми бачимо, що громадянське суспільство і політичні сили вже виступають проти цього. Нова влада кинула людей і в нові виклики. Це так званий ринок землі. Сьогодні намагаються запровадити реформу малого та середнього бізнесу. Із землею проблема дуже тяжка. "Самопоміч" послідовно відстоює ринок землі, але справжній ринок української землі, а не монополізацію", — сказала голова партії. 

За її словами, на сьогодні головне тактичне завдання "Самопомочі" — це бути з людьми, пояснити їм свою позицію, а також готуватися до місцевих виборів, незалежно від дати їхнього призначення. 

"Де ми можемо бути корисними? По-перше, захистити місцеве самоврядування від фактично повзучої централізації та зберегти гроші для громади. По-друге, захистити українських фермерів, зберегти землю в українській власності. По-третє, підтримувати підприємців, зокрема малий та середній бізнес. Ну і нарешті — боротися за збереження державності, щоб не потрапити під залежність Росії", —  сказала Оксана Сироїд.

Нагадаємо, що політична партія "Об'єднання "Самопоміч" 19 жовтня обрала нового лідера, ним стала Оксана Сироїд. Відповідне рішення ухвалили делегати партійного з’їзду. Попередній лідер партії міський голова Львова Андрій Садовий під час з’їзду зазначив, що не буде більше претендувати на цю посаду, адже очолював "Самопоміч" сім років.

На позачергових виборах до Верховної Ради партія "Самопоміч" не подолала 5-відсотковий бар'єр. 

 Джерело: Фейсбук