AIR ГОГОЛЬFEST-2019 у Вінниці: перформанс для Chemical Brothers, нові локації та відео-вечірка

AIR ГОГОЛЬFEST-2019 у Вінниці: перформанс для Chemical Brothers, нові локації та відео-вечірка

18—20 жовтня у Вінниці на території заводу "Кристал" відбудеться фестиваль сучасного мистецтва AIR ГОГОЛЬFEST 2019, який триватиме три дні та дві ночі. Театральну, музичну, візуальну, освітню, дитячу та нічну програми включено. Окрім того, запланований незвичайний перформанс "Free yourself", аби закликати The Chemical Brothers на наступний ГОГОЛЬFEST. Режисер перформансу Богдан Богрин в ефірі Радіо Промінь розповів про те, як виникла ідея запрошення The Chemical Brothers, як оновили голову Миколи Гоголя, яка є символом фестивалю, нові локації та відео-вечірку "Chemical Brothers & Gogol Sisters".

"The Chemical Brothers є моїми кумирами, а також у них є дуже крутий посил. Ми використали їхню пісню "Free yourself". Також у нас є девіз нашого фестивалю "Дихай вільно", що є співзвучним з їхніми думками. Перформанс був придуманий буквально за декілька годин і реалізований. Частково це була імпровізація на ходу. Деякі кадри робилися з ідей, котрі народжувались на місці. І ми вирішили, чому б незапросити The Chemical Brothers таким інфоприводом. Ідея запросити саме цим відео виникла тоді, коли ми побачили вже змонтоване відео. Ми офіційно відправили їм лист, відео і чекаємо фідбеку від них", — розповів режисер перформансу.

Богдан Богрин зауважив, що голова Миколи Гоголя, яка є символом фестивалю, зазнала ребрендингу.

"Також ми встановити голову Гоголя, котра була на вінницькій вежі. Це симфол фестивалю, і зараз вона є на території фестивалю. Це металева конструкція, зроблена ще у 2007 році, і яка виставлялась на найперший ГОГОЛЬFEST, який відбувався у Києві. Потім вона була у Дніпрі, і тепер приїхала до нас. Олександр Нікітюк, куратор візуальної програми, створив новий візуальний образ для неї у стилі Рене Маґрітта. Це певний сюрреалізм, і зараз вона має такий вигляд. На свої виступи The Chemical Brothers приводять великих роботів, які теж зроблені з металу, тому це трохи співзвучно", — пояснив він.

Богдан Богрин також зауважив, що у перформансу буде продовження "Chemical Brothers & Gogol Sisters".

"Це буде відео-вечірка, яка складатиметься з усіх кліпів The Chemical Brothers та певних світових перформансів. Ми відкриваємо нову локацію, яка називається "Вентиляційна". Вхід до неї буде тільки через вікно. Ми робимо певний прохід для людей. Ті, хто захочуть стати частиною цього, стануть", — сказав режисер.

Детальніше про фестиваль можете дізнатися за посиланням.

Фото — facebook.com/airfest.live