Шевчук: для поновлення мене на посаді судді КСУ потрібно просто 10 хвилин, але рішення ще не виконали

Шевчук: для поновлення мене на посаді судді КСУ потрібно просто 10 хвилин, але рішення ще не виконали

Колишній голова Конституційного суду Станіслав Шевчук, якого Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді судді, не може повернутися до виконання своїх обов'язків, рішення про поновлення його на роботі ще не виконане. Про це він розповів в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

Шевчук каже, що рішення суду про його поновлення ще не виконане. 

"На жаль, вперше стався ганебний випадок в історії Конституційної юстиції України, коли начебто під виглядом дисциплінарної процедури звільняють особу, тобто мене, звільнили з посади голови суду", — зауважив Шевчук.

Шевчук також пояснив, чому звернувся з позовом.

"Деякі колеги, в тому числі той, кого я назвав, дуже хотіли, щоб я звільнив посаду. Але нема юридичних підстав, щоб вони більшістю могли мене звільнити. А я не збирався писати заяву, бо Конституція передбачає лише трирічний термін на посаді голови суду. І в результаті мене звільнили як суддю. Розумієте, який трюк відбувся? Як суддя я нічого не порушував, нічого. І навіть в цьому так званому висновку комісії не йшлося про якісь упущення як судді", — зауважив він.

"Що стосується виконання рішення, то я прийшов у вівторок, 15 жовтня, приніс копію рішення і приніс заяву про негайне поновлення. Нагадаю, є 18 штатних посад, одна з них вакантна, моя. Для цього, щоб мене поновити на цій посаді, Олександру Тупицькому (голова КСУ - ред.) необхідні просто 10 хвилин — взяти і видати розпорядження", — упевнений Шевчук.

Аргументи про проблеми з документами, через що й не відбулося поновлення, він відкидає.

"Це, на жаль, байки для людей, щоб пояснити  невиконання. Тому вчора, коли я прийшов і коли мене не пустили на роботу, я викликав поліцію, зафіксував факт недопуску на роботу і пізніше звернувся до Державного бюро розслідування на пана Тупицького, який не виконав рішення суду", — зазначив Шевчук.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва поновив Станіслава Шевчука на посаді судді Конституційного суду.

У КСУ повідомили, що 16 жовтня до Конституційного Суду України звернувся Станіслав Шевчук з усною вимогою допустити його до робочого місця.  КСУ невідкладно почав розгляд цього питання, проте, як повідомляють у прес-службі суду, на час прибуття Станіслава Шевчука до КСУ не було рішення, а надана особисто Станіславом Шевчуком копія скороченого судового рішення не завірена належним чином. 

Станіслав Шевчук. Фото Українського радіо