Ветеран Роман Кулик про акції у Києві: це не якась спроба путчу чи заколоту – це спосіб відвадити президента зі стежки компромісів

Ветеран Роман Кулик про акції у Києві: це не якась спроба путчу чи заколоту – це спосіб відвадити президента зі стежки компромісів

Про акції, які відбулися у Києві на День захисника України та заяву Давіда Арахамії, що на ці акції вербуються люди за гроші, говорили в ефірі Українського радіо з ветераном російсько-української війни, працівником Українського інституту національної пам'яті Романом Куликом.

0:00 0:00
10
1x

"По акції було десь можливо 15 тисяч людей, як видавалося це все зі сторони. Тому що важко було оцінити власне всередині безпосередньо акції. Я вже потім подивився фотографії з дронів, подивився фотографії з репортажів. В принципі зрозумів, що акція була набагато більшою, ніж недільне віче", – розказав Кулик.

Він наголосив, що це акції не проти Зеленського.

"По правді, всі ці акції вони не проти президента. Взагалі ні. Це не так. Вони проти того процесу, який в нас розпочався, який ми побачили від погодження України на так звану "формулу Штайнмаєра". Тобто на той факт, що вибори у нас відбудуться раніше, ніж звільнення окупованих територій і встановлення над ними українського контролю, і введення туди Збройних сил України та інших правоохоронних органів", – пояснив ветеран.

За його словами, ці акції більшість учасників, сприймають як інструмент, як спосіб тиску на Офіс президента, на президента Зеленського, для того, "щоб він не пробував кавалерійським наскоком вирішити проблеми війни, закривши очі на те, що Росія елементарно може його надурити і вже почала дурити".

"Це не якась спроба путчу чи заколоту, скинути президента... Це спосіб тиску на нього просто відватити його з цієї стежки компромісів на яку, як ми побачили, він спробував стати", – додав Кулик.

Ветеран зазначив, що попри те, що Давід Арахамія перепросив за свою заяву про проплаченість акцій, попри марафон Володимира Зеленського, де він пояснював "формулу Штайнмаєра" і Нормандський формат, а учасників минулого віче запрошували в Офіс президента, люди вийшли на марш:

"Все одно, при тому всьому, що влада робила якісь зусилля по комунікації - все одно ветеранське середовище і патріотичне середовище зробило висновок, що цього недостатньо для того, щоб заспокоїтися і не проводити далі акції. І от на фоні навіть таких зусиль все одно зібралось дуже багато людей…. І вони знову вийшли з тими ж гаслами, що були на віче".

Нагадаємо, у День захисника України, 14 жовтня, по всій країні відбулися акції. Наймасштабніші з них у Києві.

Роман Кулик. Фото Facebook