Ірена Карпа про концерт "Qarpa" в Києві: звучатимуть і давні ліричні композиції, й хуліганські

Ірена Карпа про концерт "Qarpa" в Києві: звучатимуть і давні ліричні композиції, й хуліганські

Завтра о 20:00 у київському "Docker Pub" відбудеться концерт українського рок-гурту "Qarpa". Лідерка гурту, відома письменниця Ірена Карпа в ефірі Радіо Промінь розповіла про майбутній концерт і книжковий фестиваль у Черкасах, в якому вона візьме участь.

За словами Ірени Карпи, кожен музикант любить як масові фестивалі, так і камерні концерти.

"Докер Паб" — це наші давні друзі. Це щось таке домашнє, мені це завжди нагадує старі фільми Тарантіно. Я люблю близько бачити обличчя своїх слухачів, я люблю танцювати. Звичайно, я люблю великі фестивалі також. Вони прекрасні. Проте це дві різні штуки, й за відчуттями кожен музикант скаже, що треба любити й те, й інше, й камерне, й масове", — сказала вона.

Гурт "Qarpa" покаже програму, яка покриває широкий відрізок їхньої творчості: звучатимуть і давні композиції з ліричних альбомів, й хуліганські. Будуть пісні з останніх альбомів "And I Made The Man" (2011) та "Made in China" (2015).

"Сподіваюсь, що це підштовхне Артура Данієляна (саунд-продюсер, аранжувальник, музикант групи "Qarpa" — ред.) доробити останні пісні, які в мене вже два роки в статусі "у нас є нові пісні, однак ми ніяк їх не випустимо". Всі питають: "Чого група нічого не пише"? Та ні, група пише. Просто вона не може доставити останній штрих, щоб все-таки з’явилось щось нове. Не буду загадувати. Хочу сказати своїм давнім та відданим слухачам, що я для цього все зробила, моя совість чиста. Хіба я просто приїду в Київ і буду нависати над Артуром, який це все мав би доробити", — розповіла вона.

Ірена Карпа наголосила, що на концерті також звучатиме пісня "Angel123": "Що мене радує в ній? Вона стала ніжно-народною. Її слухають навіть на окупованих територіях. Це така стратегія нашого культурного відвоювання". 

Лідерка гурту готова до повторення легких танцювальних треків. "Із тих пісень, які застрягли десь в чистилищі між пеклом та раєм, є феміністично-хуліганські композиції, проте є й такі пісні, які можна слухати із заплющеними очима, десь лежачи на траві, піску або медитуючи в горах", — сказала вона.

Ірена Карпа розповіла, що їде до Києва не лише на концерт, а ще й на книжковий фестиваль у Черкасах, який відбудеться 1113 жовтня:

"Це перший фестиваль такого масштабу. В суботу в мене будуть зустрічі, презентації та дискусії".

На фестивалі Ірена Карпа презентуватиме свою нову книгу "Добрі новини з Аральського моря", яку вона писала три роки. 

Джерело: Фейсбук