Після "формули Штайнмаєра". Все, що відбувається зараз, вигідно тільки Росії – політолог Голобуцький

Після "формули Штайнмаєра". Все, що відбувається зараз, вигідно тільки Росії – політолог Голобуцький

Політтехнолог Олексій Голобуцький вважає, що розкол суспільства, який відбувся після погодження "формули Штайнмаєра", вигідний лише Росії. Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Олексій Голобуцький зауважив, що рішення про прийняття "формули Штайнмаєра" у черговий раз розкололо суспільство.

"На моє глибоке переконання, все, що відбувається зараз, вигідно тільки одній стороні – Росії. Нація знову розділена, нова влада намагається щось зробити, виходячи зі своєї стратегії, що треба подавати тільки позитивні новини. А стратегічні речі – національна оборона, безпека – їх досить складно "продати", бо людям їх дуже важко пояснити. Ми живемо в хайповий час, час постправди, коли подія існує один день. Поки нас не змило ядерним ударом, люди нічого не будуть відчувати", – вважає політтехнолог.

Також він відзначив, що суспільство втомилося від війни, і це, певною мірою, розв’язує руки тим, хто опинився при владі. Так, при владі знову опиняються люди, які були там у часи Віктора Януковича, відбувається "капітуляція", але людям простіше вірити владі.

"Ветерани не розуміють, як можна втомитися від війни, але суспільство дійсно втомилося за 5 років. Звільнення полонених – це подія. А те, що кожен крок назустріч Росії – це капітуляція, дуже важко пояснити. І цього ніхто не пояснює. Простіше сказати: вірте нам, ви нам дали мандат", – підсумував Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, 1 жовтня українська сторона в Мінську погодила, так звану, "формулу Штайнмаєра". Президент Володимир Зеленський заявив, що буде розроблено новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. За словами президента, в цьому законі не буде "перейдено жодної "червоної лінії", капітуляції не буде".

Лист із підписом Леоніда Кучми оприлюднила його речниця. Передбачається, що окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

 

Це викликало хвилю протестів під гаслом "Ні!" капітуляції".