Фестиваль "Парк мистецтв" у Бучі: джаз, Сергій Жадан та джазмен Клівленд Воткіс

Фестиваль "Парк мистецтв" у Бучі: джаз, Сергій Жадан та джазмен Клівленд Воткіс

Про фестиваль "Парк мистецтв" у Бучі говорили в ефірі Радіо Промінь з однією з кураторок Катрею Кот.

"Бучанський міський парк це прекрасна локація для цього. Місто нове, сучасне, дуже красиве… Діятиме програма: виступи різноманітних джазових колективів, будуть майстер-класи й для дітей, і для дорослих", — розповіла Катря Кот.

Вона зауважила, що на п'яти майданчиках відбуватимуться мистецькі, освітні програми, які задовольнять смаки найвибагливіших поціновувачів та гурманів.

"Увечері 4 жовтня буде гала-концерт Київського Національного академічного театру оперети, виступатиме їхній оркестр, їхні найкращі солісти. А також до них приєднається хедлайнер фестивалю найкращий джазовий співак Великобританії Клівленд Воткіс", — додала кураторка фестивалю.

Ще на фестивалі буде багато сюрпризів, серед яких відкриття скульптурної композиції, яка після фестивалю залишиться в Бучанському парку.

"Буде відкрита виставка "Україна музична". Буде виставка плакатів. Також буде виставка "Декілька облич історії джазу". Мені здається, що джазова музика може багато що дати сучасній Україні та й взагалі сучасному світові. Саме тому джазова тема була обрана як основна для цього фестивалю. Але кожного року буде інший напрямок", — наголосила Катря Кот.

"Закінчиться 5 жовтня концертним виступом прекрасного українського письменника Сергія Жадана. З Сергієм Жаданом виступить відомий джазовий піаніст і композитор Олексій Боголюбов. Програма буде дуже душевною, цікавою і насиченою. Після цього виступ нашого хедлайнера джазової зірки Великобританії й світу Клівленда Воткіса", — додала вона.

Фестиваль "Парк мистецтв" реалізується в рамках програми уряду та Міністерства культури України "Малі міста — великі враження".

Фото з сайту фестивалю