Дракони, динозаври та пташки: у Києві покажуть виставку кераміки ZOO-ZOOM

Дракони, динозаври та пташки: у Києві покажуть виставку кераміки ZOO-ZOOM

10 жовтня в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відбудеться відкриття виставки ZOO-ZOOM (зооморфна пластика в сучасній кераміці) в рамках всеукраїнського виставково-мистецького проєкту. Керівниця проєкту "ЦеГлинаАрт" Олеся Дворак-Галік та завідувачка відділу науково-фондової роботи Національного музею українського народного декоративного мистецтва Ірина Бекетова — в ефірі Радіо Культура розповіли більше про виставку.

0:00 0:00
10
1x

Завідувачка відділу науково-фондової роботи Національного музею українського народного декоративного мистецтва Ірина Бекетова розповіла, як виник задум створення проєкту.

"Зооморфна пластика — це зображення тваринок у пластичному матеріалі. У цьому проєкті — це керамічні зображення тваринок. Ми хотіли показати, чим живуть художники-керамісти, чи звертаються вони до теми зооморфної кераміки, чи ліплять звірів, чи наслідують традиційні зображення і як це відбувається на сучасному етапі. Тому вирішили спільно з "ЦеГлинаАрт" створити виставку ZOO-ZOOM. Цей проєкт ми готували понад півтора року, запросивши художників з усієї України. І вони відгукнулися дуже охоче. Як наслідок, понад 60 художників-керамістів беруть участь у нашому проєкті ", — сказала вона.

Бекетова додала, що "виставка показує, що сучасні митці відходять від традиційного мистецтва. На цій виставці лише декілька художників представили роботи у традиційній техніці".

Олеся Дворак-Галік зауважила, що на виставці представлені різноманітні види пластики.

"Ми показуємо саме сучасні витвори мистецтва. На виставці є багато сучасної скульптури, зокрема, мамонти, дракони, жабки, черепахи, метелики та динозаври. Можна буде побачити велике різноманіття скульптур, а саме — образів, які вже зникли, фантазійних тварин, які були колись, а також більш класичних. Насправді, це смішні та розважальні образи. До робіт також є описи та ідеї, які митці вкладали у той чи інший інсталяційний образ", — прокоментувала керівниця проєкту.

Бекетова також зауважила, що на виставці представлено багато пташок, пояснивши, що "пташки, яких зображують художники, є про мрію, наші світанки, наше безнапасне майбутнє життя".

Детальніше про захід можете дізнатися за посиланням.

Фото з facebook-сторінки заходу