У Києві стартувала імерсивна виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33"

У Києві стартувала імерсивна виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33"

Що цікавого на виставці "ARTEFACT: Chernobyl 33", до чого тут знаний біт боксер Dub FX — говорили в ефірі Радіо Промінь з одним із кураторів проєкту Валерієм Коршуновим.

З 27-го вересня у Києві розпочала роботу імерсивна виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33".

"Імерсивна — це говорить про те, що людина також є частиною самої виставки. Та сама людина-споглядач формує ставлення і своє, та формує саме ці експонати, формує експозицію. На виставці є декілька таких експонатів: це лазерний перформанс імерсивний, а також експонати з доданою реальністю та віртуальною реальністю", — пояснив Коршунов.

Останній експонат представлений іспанським художником Альфредо Баррозо. І куратор виставки радить звернути на нього особливу увагу.

На виставці є експонати з Чорнобиля, але вони пов'язані саме з медіа-артом:

"В нас є звуки Чорнобиль — це семпл-паки, які ми записали минулого року. Ми їздили спеціально до зони відчуження, записували звуки, з них сформували семпл-паки. Це такі короткі звуки, з яких музиканти пишуть музику зараз".

До слова, цього року участь у записі звуків брав відомий у всьому світі біт боксер Dub FX.

"Нам пощастило його запросити до зони відчуження. Це була велика поїздка", — пригадує Коршунов.

Зрештою Dub FX переробив свій трек і тепер має трек про Прип'ять.

Виставка "ARTEFACT: Chernobyl 33" проходить з 27 вересня до 6 жовтня, на Річковому Вокзалі столиці з 11:00 до 21:00. Спеціально для цього там відкриється абсолютно новий простір, що стане своєрідним порталом у Чорнобиль. Вхід на виставку "ARTEFACT: Chernobyl 33" – вільний.

Фото з Facebook виставки