Антон Малиновський про новий корабель Ілона Маска: чи справді це така епохальна штука — зрозуміємо за декілька років

Антон Малиновський про новий корабель Ілона Маска: чи справді це така епохальна штука — зрозуміємо за декілька років

Про те, що злітати на Місяць чи колонізувати Марс — це вже не фантастика, говорили в ефірі Радіо Промінь з менеджером Odyssey Foundation Антоном Малиновським.

Голова компанії SpaceX Ілон Маск представив корабель Starship для міжпланетних перельотів. Він перевозитиме вантажі та людей. У планах Маска через пів року вивести цей корабель на навколоземну орбіту.

Згідно з макетом корабля, його довжина сягатиме 50 метрів, а діаметр — 9 метрів. За один раз корабель зможе перевозити 100 осіб.

"Це одна з водночас багатьох і не багатьох подій у світі космічному, які стосуються не тільки спеціалістів, а ще й широких мас", — зазначив Антон Малиновський. — "Чи справді це така епохальна штука ми зрозуміємо за декілька років. Коли, по-перше, ця ракета підніметься в атмосферу і повернеться, а по-друге вилетить до Марса. До речі, запуск до Марса планується у 2025 році. Але експерти кажуть, що раніше 2030 у нього не вийде".

За словами Малиновського, ідея Ілона Маска не нова — він лише продовжує свою лінію, яку він створив декілька років назад.

"Просто епохальною на сьогодні є не ідея, а швидкість, впевненість і, я б навіть сказав, поміркованість, в хорошому значенні цього слова, з якою він реалізує цей план. Тобто у нього є мета і він до неї йде. Йому там кажуть експерти, що можна, що не можна — йому, власне, байдуже. І от якраз ця рішучість і є епохальною", — наголосив Малиновський.

 

Щодо колонізації Марса, то й тут він радить не поспішати робити висновки:

"Фішка цієї ракети в тому, що вона є багаторазовою, і вона летить туди, повертається, знову летить туди, знову повертається і так далі. Немає причин, чому вона не могла б захопити із собою людей і привезти назад. Проблема лише в тому, де взяти пальне на Марсі, аби здешевити цей процес. Це перше велике питання".

Фото - SpaceX