Зеленський з Трампом тримався гідно, адже не пообіцяв нічого особливого – Веселовський про стенограму розмови президентів США та України

Зеленський з Трампом тримався гідно, адже не пообіцяв нічого особливого – Веселовський про стенограму розмови президентів США та України

Те, що розмова президентів США й України Дональда Трампа та Володимира Зеленського вийде на поверхню, було зрозуміло ще з візиту до Києва адвоката Трампа Рудольфа Джуліані. Проте, судячи зі стенограми, український гарант тримався гідно, адже не пообіцяв Трампу нічого особливого. Про це в ефірі Українського радіо заявив керівник Центру міжнародних досліджень Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка, Надзвичайний і повноважний посол Андрій Веселовський.

0:00 0:00
10
1x

"Те, що розмова 25 липня рано чи пізно вийде на поверхню було відомо після того, як до нас приїхав в гості Руді Джуліані, колишній мер Нью-Йорка й теперішній юрист президента Трампа. Він провів у Києві кілька зустрічей, після яких зробив дуже неприємні і недружні коментарі і навіть знайшов якихось знайомих, які спробували здійснити тут юридичні дії проти наших громадян. Тобто це було все дуже негарно і зверхньо", – розповів Андрій Веселовський.

Але, оскільки Джуліані – людина, реально близька до президента Трампа, на думку повноважного посла, ці дії та дії наших високопосадовців, які постачали американській стороні документи, про які ніхто їх не просив, призвели до того, що спецслужби в США стали уважніше придивлятися до всієї ситуації: "І з’явилася людина, яка не побоялася винести сміття з хати і повідомити, що в липневій розмові були неможливі для президента США вимоги допомогти йому у виборчій гонитві проти іншого громадянина США. По факту розмова, яка мала бути міждержавною, стала приватною справою однієї зі сторін".

Андрій Веселовський також окреслив своє бачення майбутнього розвитку подій: "Для демократів нинішня ситуація – вимушена, бо вони почали говорити, що це є підставою для імпічменту і тепер зупинитись не можуть. Мені здається, що процес цей буде розвиватися, проте він нічим не закінчиться. Тому що Сенат має більшість республіканців, які ніколи не погодяться на те, щоб розпочати процедуру імпічменту. Хороше в цій історії те, що українська сторона загалом виглядає більш-менш гідно. Попри те, що з ним говорив лідер найсильнішої країни в світі, президент Зеленський 25 липня загалом нічого особливого не пообіцяв".

ФОТО: uatv.ua