Що потрібно знати про контрацепцію – розповідає гінеколог

Що потрібно знати про контрацепцію – розповідає гінеколог

26 вересня з 2007 року відзначається Всесвітній день контрацепції. Лікар, акушер-гінеколог Сергій Бакшеєв в ефірі Радіо Промінь розповів, чому важливе статеве виховання.

Про контрацепцію з дітьми мають говорити батьки. Але, на жаль, я як лікар спілкуюся з однокласниками своєї доньки і бачу, що батьки часто соромляться говорити про це зі своїми дітьми.

Також і дівчатам, і хлопцям у школах потрібні лекції стосовно контрацепції та статевого виховання. У багатьох школах це проводиться лише формально, хоча вже спостерігається позитивна тенденція.

Є багато літератури про сексуальне виховання, яку батьки можуть купувати і давати читати своїм дітям. Авторка і тренерка зі статевого виховання Юлія Ярмоленко випустила свою книгу, її можна брати і читати.

Розмови про секс потрібно вести вже з 1213 років. Я кілька років читав лекції зі статевого виховання в школах, і підлітки просили, щоб вийшла вчителька, щоб не було батьків. Їх цікавлять такі питання, які вони соромляться задавати при вчительці чи при батьках.

Не існує методу контрацепції, який захищав би на 100%. В Україні застосовуються dсі сучасні ефективні засоби контрацепції, але для кожної людини їх потрібно підбирати індивідуально.