У Києві завтра рахуватимуть велосипедистів

У Києві завтра рахуватимуть велосипедистів

У Києві в середу 25 вересня рахуватимуть велосипедистів. Детальніше про це розповіла координаторка акції, членкиня організації U-Cycle Марія Шененко.

Марія Шененко розповіла, що регулярний підрахунок велосипедистів відбувається задля того, щоб зібрати загальну статистику.

"Ми порівнюємо ці дані з попереднім роком, щоб дослідити динаміку змін з осені минулого року. Наша попередня статистика показала, що з осені 2017 року до осені 2018 року кількість велосипедистів на вулицях Києва зросла на 40% у будній день та на 46% у вихідний день. Тобто люди починають активніше їздити на велосипедах. Ми хочемо простежити, як зміниться ця статистика цієї осені", – розповіла Марія Шененко.

Активістка додала, що також волонтери будуть рахувати, скільки серед велосипедистів жінок та чоловіків.

"Жінки – це наші індикатори безпеки на дорогах. Наша статистика показує, що їх на дорогах від 11% до 20% максимум. Значить, жінки ще бояться виїжджати на дорогу, і це такий сигнал про те, що потрібно будувати безпечну інфраструктуру, " – пояснила Марія Шененко.

Здійснювати підрахунок будуть понад 60 волонтерів на 22 перехрестях Києва. Завдяки цьому моніторингу активісти зможуть побачити, як змінюється кількість велосипедистів на вулицях Києва та потім використовувати ці дані в адвокації безпечної велоінфраструктури.