"Майже щоразу плакала": акторка фільму "Іловайськ 2014" Анастасія Ренард про промотур стрічки

"Майже щоразу плакала": акторка фільму "Іловайськ 2014" Анастасія Ренард про промотур стрічки

У 12-тьох містах України відбулися покази фільму "Іловайськ 2014. Батальйон "Донбас" в рамках промотуру творчої знімальної групи. Акторка, виконавиця головної жіночої ролі Анастасія Ренард в ефірі Радіо Культура поділилася враженнями про те, як українці сприймали цю військову драму.

Анастасія Ренард зазначила, що творчу групу надзвичайно тепло сприймали у всіх містах, на показ фільму люди приходили із відкритим серцем. 

"Були надзвичайна вдячність та море зворушливих моментів", — сказала вона.

Анастасія Ренард поділилася власними емоціями, які супроводжували її під час промотуру українськими містами.

"Ця картина перевершила усі мої очікування. Я плакала багато разів, майже щоразу на показі. В Луцьку перший раз, власне, побачила фільм, а там наприкінці йдуть титри та фотографії загиблих бійців. Тільки закінчилася картина, ми виходимо на сцену і перше питання: "Анастасія, які враження?". Дають мені мікрофон, а у мене сльози на очах. Єдине, що я могла сказати: "Дякую. Всім живим та всім тим, хто загинув, всім родичам, які допомагали", — розповіла вона.

За словами Анастасії Ренард, бійцям батальйону "Донбас" було складно під час зйомок фільму, адже спогади про страшну трагедію в Іловайську неможливо стерти. 

"Я багато з ким спілкуюся. З деким стали близькими друзями. Їм було надзвичайно важко переживати все заново. Пам'ятаю, як в одній зі сцен, де було прощання із побратимами, Тарас Костанчук підходив до режисера і питав, чи можна вже закінчувати знімати це. Ваня (режисер фільму Іван Тимченко — ред.) каже: "Ми ж тільки почали". А Тарас відповідав, що хлопців "накриває", їм важко. Попри ці спогади бійці продовжували працювати, " — розповіла вона. 

Анастасія Ренард наголосила, що фільм — надзвичайно важливий проєкт, який було важливо зробити саме зараз. 

Нагадаємо, що фільм "Іловайськ 2014. Батальйон "Донбас" вийшов у кінопрокат на п’яті роковини боїв за Іловайськ та розстрілу російськими військами, так званого, "зеленого коридору", яким з Іловайська виходили українські війська. В центрі історії — добровольчий батальйон "Донбас" і командир його штурмової групи Тарас Костанчук із позивним "Бішут".

Стрічка повністю відзнята на кошти приватних інвесторів. Бюджет — 33 мільйони гривень.  

Анастасія Ренард, фото - Mariia Trepikova