Соціальна відповідальність компаній має значення для молодих співробітників та інвесторів – експертка

Соціальна відповідальність компаній має значення для молодих співробітників та інвесторів – експертка

Марина Саприкіна, керівниця центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності", експертка з питань корпоративної соціальної відповідальності розповіла, у чому полягає важливість соціальної відповідальності компаній.

Експертка розповіла, що корпоративна соціальна відповідальність – це відповідальність компанії за свій вплив на суспільство.

"Тут ми можемо говорити про вплив компанії на суспільство, про соціальні взаємовідносини зі своїми співробітниками та споживачами," – пояснила Марина Саприкіна.

Як зазначила експертка, молоді спеціалісти зараз зацікавлені у тому, щоб працювати в компаніях, які мають соціальну відповідальність.

"Для молодих співробітників з покоління міленіалів важливі цінності компанії. Вони цінують соціальну відповідальність компанії. Інвесторам також не все одно, як компанія поводить себе на ринку, тому що корпоративна соціальна відповідальність допомагає мінімізувати ризики", – зауважила експертка.

Вона додала, що в усьому світі, і в Україні також, спостерігається розвиток корпоративної соціальної відповідальності.

"Минулої п’ятниці був Всесвітній марш за клімат, і в Америці деякі компанії закрилися, тому що всі їхні співробітники вийшли на марш, – зазначила Марина Саприкіна. – А відповідно до минулорічного дослідження, 24% українських компаній вже вписують у свої бюджети та стратегію розвитку корпоративну соціальну відповідальність. Для порівняння, у 2010 році це було 510% компаній. Тобто кількість таких компаній зростає".

Раніше психологиня розповіла, яка протистояти психологічному насильству на роботі.