Куди сходити: у музеї Шевченка триває персональна виставка Надії Мартиненко "Буття сакрального"

Куди сходити: у музеї Шевченка триває персональна виставка Надії Мартиненко "Буття сакрального"

В Національному музеї Тараса Шевченка проходить виставка Надії Мартиненко "Буття сакрального". Засновниця культурного проєкту "Українська містерія" Леся Кочергіна розповіла про неї детальніше.

Надія Мартиненко сучасна українська художниця, яка працює в напрямку символізму, поєднуючи традиційні культурні елементи та символи із сучасною українською реальністю.

"Цикл робіт під назвою "Буття сакрального" присвячений нашій культурі, світогляду наших предків, основним традиційним культурним і релігійним віруванням від минулого до сучасного, які пройшли через історію", розповіла Леся Кочергіна.

Художниця привертає увагу глядача до цінності національного світогляду та української ідентичності.

"Робота "Стародавня Волинь" відображає саму суть символізму. Наш могутній край у роботі Надії Мартиненко зображено в образі жінки, яка впевнено дивиться на нас, є враження, що вона дивиться просто крізь століття", ділиться Леся Кочеріна.

Вона вважає, що своїм мистецтвом художниця запрошує до спільного конструювання української реальності.

"Надія Мартиненко дуже вірна тим ідеям, які вона несе, вона не піддається впливу якихось сучасних течій та популярних технік. Вона сповідує саме особливості нашого мистецтва", переконана Леся Кочергіна.

Виставка Надії Мартиненко "Буття сакрального" триватиме в Національному музеї Тараса Шевченка до 29 вересня.