Нардеп Григорій Мамка про підпал будинку Гонтаревої: затягування справи свідчить про її політичне русло

Нардеп Григорій Мамка про підпал будинку Гонтаревої: затягування справи свідчить про її політичне русло

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, член фракції "Опозиційна платформа "За життя" Григорій Мамка в ефірі Українського радіо прокоментував факт підпалу будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

"Я б розділив ситуацію на дві підгрупи. Перша підгрупа — факти, які відбулися: підпал чи коротке замикання. Цією ситуацією повинна займатись правоохоронна система, зокрема Національна поліція. Друга позиція — політична", — зазначив Григорій Мамка.

Нардеп зауважив, правоохоронна система повністю сплелася з політикою, і це є результатом того, що затягуються експертні висновки про причину підпалу.

"Якщо говорити про першу позицію щодо роботи правоохоронної системи, це є прямий випадок, який вказує на те, що правоохоронна система не до кінця може забезпечити безпеку кожного громадина України, якщо ми не беремо тут Гонтареву. По-друге, вона не може дійти висновку того, що відбулося. Вона не оприлюднила висновки, тому що, на жаль, у нас в державі правоохоронна система повністю сплелася з політикою. Доки вона буде дружити з політикою, не буде більш професійного рівня", — сказав він.  

Мамка підкреслив, що якщо правоохоронний орган не повідомляє за добу, яка причина загоряння будинку, це свідчить про те, що подія буде використовуватись у політичному руслі.  

"Експерти за добу дають попередній висновок про те, що я причиною того, що воно горіло. Офіційно повідомлень від правоохоронних органів немає, і експерти використовують цей випадок, кому це вигідно, у політичному руслі. Чим більше буде використовуватись у політичному руслі, тим меншим є відсоток розкриття даного злочину, — прокоментував політик.  

Читайте також — Нардеп Соломія Бобровська про підпал будинку Гонтаревої: у нас в країні нічого не робиться випадково

Нагадаємо, в ніч на 17 вересня під Києвом згорів будинок ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої. За фактом підпалу будинку розпочато кримінальне провадження за статтею "умисне знищення або пошкодження майна".

26 серпня Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, місцева поліція назвала це нещасним випадком. У ніч на 5 вересня у центрі Києва спалили автівку, зареєстровану на її невістку.

Фото — uainfo