Що подивитись: психологічний трилер Содерберга "Божевільна"

Що подивитись: психологічний трилер Содерберга "Божевільна"

Чому варто подивитися стрічку Стівена Содерберга "Божевільна", розповіла радіоведуча Віра Сивачук.

0:00 0:00
10
1x

Якось спіймала себе на думці – я рідко дивлюся фільми жахів. Для мене найстрашніший ефект – це відсутність ефекту, коли ти занурюєшся у психіку персонажа, яка поглинає тебе. Саме такий фільм минулого року зняв оскароносний режисер з непереборною схильністю до експериментів Стівен Содерберг. Отже, психологічний трилер "Божевільна", Стівен Содерберг, США, 2018.

 

Сюжет

У головної героїні Сойєр – манія переслідування. На кожному кроці їй ввижається агресивний залицяльник, Девід Страйн, який колись не давав їй проходу настільки, що вона пішла в поліцію і переїхала до іншого міста.

Здається, тут дівчина у безпеці, але страх не відпускає. Сойєр хоче підлікувати нерви і звертається до психіатра. Лікарка уважно вислуховує скарги і просить її щось написати. А після цього починається повний треш – Сойєр силоміць залишають на лікування. Але найгірше попереду – в одному з санітарів Сойєр впізнає свого переслідувача Страйна. Правда це чи уява хворої – глядач дізнається лише згодом.

 

Чому треба дивитись?

Це пластичний, психологічний та психіатричний трилер. Так колись знімав Гічкок. Усе просто і страшно. Одна лінія – переслідування, одне місце – психлікарня, одна емоція – страх. Нічого зайвого, що би відволікало увагу та пом’якшувало би відчуття. Тільки жертва і маніяк, і тривога, яка наростає.