Соломія Чубай про проєкт "Чубай. Україна. Любов. Poety" на BookForum

Соломія Чубай про проєкт "Чубай. Україна. Любов. Poety" на BookForum

У Львові 20 вересня о 20:00 в театрі імені Марії Заньковецької покажуть проєкт "Чубай. Україна. Любов. Poety". Це великий захід в межах 26-го культурного фестивалю 26 BookForum з нагоди ювілею поета Грицька Чубая, якому могло б виповнитися 70 років. Про проєкт в ефірі Радіо Культура розповіла донька поета Соломія Чубай.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Фокусна тема 26 BookForum – "Відшукування причетного" — назва одного з віршів Грицька Чубая.

"Це велика поема "Відшукування причетного", яку тато написав в 1968 році. Власне, чому "Відшукування причетного"? Тому що взагалі ця поема — найулюбленіша поема Грицька Чубая. Він навіть в листі до Олега Лишеги, свого друга, написав, що це такий приємний звір, якого приємно гладити, поема "Відшукування причетного", — пояснила Соломія Чубай.

Донька поета не приховує: для неї важливо, що BookForum узяв назву поеми її батька.

"Для мене важливо бути частинкою форуму. Я готувала спеціально проєкт до 26-го BookForum. І дуже щаслива, що цей BookForum потрапив в такий ювілей — 70 років (виповнилося б - ред.) Чубаю, 70 років Лишезі, 70 — Івасюку. Тому що я теж вважаю, що Івасюк, окрім того, що він творив музику, це була така спільна тусовка Чубая–Івасюка. І 80 ігорю Калинцю. Про це теж не потрібно забувати. Приємно, що цей 26-й BookForum, чомусь саме Грицько Чубай об'єднав всі ці постаті разом", — додала Соломія Чубай.

Вона розповіла, що проєкт "Чубай. Україна. Любов. Poety" — це багато музики і багато текстів:

"Хочеться, щоб було багато музики, щоб ми не плакали. І в нас була умова: щоб обов'язково була одна весела історія про Грицька Чубая. Тому що, попри все, він був дуже іронічний, саркастичний, драйвовий, який, власне, любив сміятися й піджартовувати".

На заході буде співати Сергій Жадан, Віктор Морозов і гратиме симфонічний оркестр.

Соломія Чубай. Фото Facebook