Вова зі Львова про Америку, персонажа Супер Володю, майбутній альбом і виступ з дружиною

Вова зі Львова про Америку, персонажа Супер Володю, майбутній альбом і виступ з дружиною

Український репер Вова зі Львова нині мешкає у Лос-Анджелесі і цього року, вперше за 5 років, дасть клубні концерти в Україні. 3 жовтня його можна буде почути у львівському клубі MALEVICН, а 5 жовтня він виступить у Києві, в клубі ATLAS. Про життя в Америці, нові пісні та альбом Вова зі Львова розповів у ефірі Радіо Промінь.

— Мало хто знає, що колись Вова зі Львова хотів у Америці працювати на будівництві або розвозити піцу, а ще грати в баскетбольній лізі NBA. Що вдалося втілити під американським сонцем?

— Перші два пункти, а третій ні. Найближче, куди я дістався до гравців баскетбольної ліги, — це те, що у мене є друзі, які будували для людини, пов’язаної з NBА, плантації канабісу. В Каліфорнії легалізована марихуана. Коли ми приїхали сюди в 2014 році, вона вже років двадцять була легалізована у вигляді медичної марихуани. Тобі для того, щоб вживати, потрібно було отримати довідку від лікаря про те, що вона тобі потрібна. А зараз її легалізували повністю, тобто вона нарівні з алкоголем і тютюном продається: якщо тобі є 21 рік — ти йдеш, показуєш документ і купуєш.

— Добре, давайте перейдемо до вашої безпосередньої концертної діяльності. Де виступали, де рвали ментальний бур’ян в Америці?

— Для українських громад виступали, для української діаспори: Лос-Анджелес, Сан-Франциско, Нью-Йорк, Чикаго, Філадельфія.

— На якісь концерти круті потрапляв? Наприклад, Емінема?

— Емінема мені подобаються перші альбоми, а чим далі, тим менше подобається, менше розумію. Тому у мене навіть особливого ніколи бажання не було потрапити. Вдалося потрапити на концерт Мака Міллера, білого репера, який пішов з життя кілька років тому.

— А ти не любиш інших реперів України? Це модно — недолюблювати когось? 

— Скажімо так, навколо нас просто така "міфологічна" ворожнеча, про яку ми, можливо, і не знаємо…

— Зараз є молоді репери, яких ти прямо так "котіруєш"? 

— Є людина, яку звати Довгий Пес, він сам з Рівного, але зараз мешкає у Львові, і йому летить вітання. А решта — так, щоб я когось виділив, кого ви могли не знати, то навряд чи. Alyona Alyona, Аліна Паш — також круті і їм також привіт.

— Незабаром, п'ятого жовтня, в столичному клубі "Atlas" Вова зі Львова презентує альбом "Музика радості в бідові часи". Двома днями раніше його почує львівський "Малевич". І одночасно ви випустите на широкий загал своє альтер-его Супер Володя. Давайте розтлумачимо, що воно таке.

— Минулого року, коли мені якраз мало стукнути за місяць 35 років, я подумав, що я доріс до того часу, коли можна завести собі Інстаграм, і завів його. Але ім'я Вова зі Львова було зайняте, а робити "Вова зі Львова два нижніх підкреслення, 159" —  не хотілося. І я придумав собі персонажа Супер Володю — першого українського супергероя. Це якщо не знати про Гупала Василя. Бо от я знаю, що Гупало Василь — це перший український супергерой, а хто не знає — для того Супер Володя.

— Чи є в тебе англомовні треки?

— Так, ми з дружиною виїхали в Америку з кількістю матеріалу, достатньою на альбом, і з кліпом на англомовну пісню, який ми 5 років тому випустили, щоб там видати його, але не знайшли як. Просто випустити не хотілося, бо я розумів, що далі б він нікуди не пішов. П’ять років потому я думаю, що мабуть, треба було його таки просто випустити. 

— У вересні вийшла пісня: Вова зі Львова на початку шкільного року показав, в усіх значеннях цього слова, куди рухається школа. Не забув при цьому згадати і свою вчительку. Як реагували на цю пісню вчителі і нова міністерка освіти?

— Це збірний образ учителя. Реакції вчителів я не знаю, лише один раз, там під відео, написав хтось із пацанів, що вчителька в школі була дуже обурена. Не всі це зрозуміють. Але якщо дивитися по кількості лайків-дизлайків, то більше все-таки людей, які розуміють про що йдеться. Ну є там слово з чотирьох букв, є там середні пальці, але ж якщо слухати, то будеш чути, навіщо вони там.

— Що буде нового в альбомі?  Бо назва пісні "Президент-клоун" вангує, що позитиву не бракуватиме.

— Альбом буде на сім пісень, з них п’ять вже є на YouTube, і я зараз в процесі допрацювання ще двох.

— На фізичному носії буде записано?

— На фізичному, напевно, вже ні, бо вже ця ера відійшла. Я пам'ятаю, минулого разу, коли випускали альбом попередній "Прекрасне інакше", то я тоді казав, що хотів би побажати слухачам: нехай це буде останній альбом на фізичному носії, який ви придбаєте.

— А хто допомогав з оформленням? Ви там записували, чи тут? 

— Записували і тут, і там. І люди допомагали і тут, і там.  Пацани, які називаються Just Chill Bits, які робили музику, зокрема, для Альони Альони, а також зараз зробили найновішу пісню Тіни Кароль. До "Президент-клоун" музику зробив дуже талановитий молодий пацан, якого звати Джонні Збаразскі. Він живе тут, але він Джонні Збаразскі, бо це звучить більше на хайпі, ніж Іван Збаразький. Ще пацани з Борислава разом з пацанами з Казахстану зробили музику. Тобто це міжнародний реліз, по-любому.

— В концерті зазначено, що буде ваша дружина на сцені. Ви будете співати вдвох? 

— Так-так, я ледве пережив розмову з дружиною, чому її нема на афіші. Я і сам не розумію, чому її там нема. Але вона буде на концерті, і якщо називати речі своїми іменами, то вона буде кращою частиною того концерту.

Фото: Укрінформ