У Харкові проходить Друга бієнале молодого мистецтва

У Харкові проходить Друга бієнале молодого мистецтва

У Харкові 17 вересня стартувала Друга національна бієнале молодого мистецтва. Вона триватиме до 31 жовтня. Подробиці в ефірі Радіо Промінь розповіла PR-директорка бієнале Іванна Скиба.

Харків на півтора місяці перетвориться на центр сучасного мистецтва, адже безліч виставкових проєктів на 16-х локаціях міста занурять вас у світ історичних пам’яток, які отримають друге життя завдяки сучасному мистецтву. 

В рамках бієнале заплановано багато цікавих подій, зокрема, одна з найголовніших — це конкурс художніх проєктів, яких для цьогорічної бієнале обрали 45. 

Тема бієнале — "Здається, я заходжу в наш сад", розповідає PR-директорка бієнале Іванна Скиба:

"Це є така метафора до роздуму про нашу взаємодію зі світом, який нас оточує. Про роль художника як садівника від культури. Про роль кожної людини в світі  як садівника чи садівниці. Про те, як ми можемо піклуватися про якийсь ввірений нам фрагмент простору", говорить Іванна Скиба.

Кураторська група відібрала 45 художніх проєктів з понад чотирьохсот. Будуть представлені художники і художниці з усіх регіонів України. За словами організаторів, це така можливість побачити зріз мистецтва з усієї країни: якими жанрами, формами і методами вони працюють.

Бієнале молодого мистецтва заснована Міністерством культури та реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. Для того, щоб розвивати культуру в регіонах, кожне наступне бієнале реалізовуватиметься в іншому місті. Окрім виставок, на бієнале буде і освітня складова: лекції, дискусії, майстер-класи. 

Фото: faceboo//Biennale2019