Павло Гриб про звернення до ЄСПЛ: сумніваюся, що мені щось відшкодують бандити

Павло Гриб про звернення до ЄСПЛ: сумніваюся, що мені щось відшкодують бандити

Павло Гриб, який два роки провів в російському ув'язненні, сумнівається в тому, що Росія відшкодує завдані йому збитки. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Я дуже сумніваюся, що мені щось відшкодують бандити. Тому що треба розуміти, що це бандити і ми маємо з ними справу. Ніякі вони не офіційні структури. Це просто група бандитів, яка захопила владу в сусідній країні і зараз здійснює ворожу агресію, в тому числі індивідуально, проти таких громадян України і патріотів України як я", — відповів він на запитання щодо звернення до Європейського суду з прав людини.

Читайте інтерв'ю — Павло Гриб про повернення в Україну: я вважаю це звільненням, не обміном

Нагадаємо, 24 серпня 2017 року в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунули обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. За версією слідства, Павло Гриб нібито в листуванні з дівчиною, яка жила в Сочі, обговорював можливість влаштувати теракт в одній зі шкіл у Росії.

У березні суд у Ростові-на-Дону визнав Павла Гриба винним і засудив його до шести років ув’язнення. 23 липня Верховний суд Росії визнав цей вирок законним.

7 вересня Павло Гриб був серед 35 українців, які повернулися на батьківщину у межах взаємного звільнення Україною та Росією утримуваних осіб.