У музеї Ханенків можна побачити китайських народних героїв

У музеї Ханенків можна побачити китайських народних героїв

Про виставку "Тріумфи і свята", яка триває у музеї Варвари та Богдана Ханенків, розповідає на хвилях Радіо Промінь кураторка виставки Марта Логвин.

Колекція китайського живопису на сувоях, китайська народна гравюра та декоративно-вжиткове мистецтво зберігається в музеї Варвари та Богдана Ханенків. Бажаючі побачити ті експонати музею, які зазвичай недоступні відвідувачам, можуть відвідати виставку "Тріумфи і свята".

"Виставка присвячена календарним подіям, а також подіям у житті різних визначних особистостей та їхнім історіям, часто дуже давнім, які мали певні події, прив'язані до календарних свят", — розповідає кураторка виставки Марта Логвин.

Кожен китаєць — від імператора до селянина — знав і шанував своїх давніх героїв.

"Таке цікаве поєднання — особистість, потім календар — дає нам можливість показати багато цікавих речей з наших фондів: те, що ми можемо потрактувати і розповісти нашим глядачам багато історій про ці сувої, про те, що на них зображено", говорить кураторка виставки.

Окрім колекцій китайського живопису на сувоях, на виставці "Тріумфи і свята" представлена народна гравюра — няньхуа.  Про те, як ця гравюра потрапила до музею, можна буде дізнатися вже безпосередньо під час екскурсії.

Виставку "Тріумфи і свята" присвячено китайським народним героям і традиціям святкувань. Більшість експонатів на ній демонструються вперше. Особливе місце на виставці посідає декоративно-вжиткове мистецтво. Різьблені архітектурні прикраси, вази, порцеляна — це все можна побачити на кожній виставці. 

Фото: афіша виставки