Відсьогодні у Києві запускають новий формат велоекскурсій

Відсьогодні у Києві запускають новий формат велоекскурсій

У Києві запускають новий формат велоекскурсій, які поєднають екскурсію та велошколу з безпеки руху. Перша екскурсія на велосипедах розпочнеться 15 вересня від скверу біля Золотих Воріт. Перед велоекскурсією всі учасники матимуть змогу прослухати теоретичну частину велошколи з безпеки руху. Детальніше про захід Радіо Промінь розповіла медіакоординаторка громадської організації "U-Cycle" Асоціації велосипедистів Києва Марина Блудша.

"Для нас – це новий формат, як і для Києва, тому нам цікаво, як вдасться його реалізувати. До цього ми проводили окремо велоекскурсії та велошколу з безпеки руху. А от в цьому форматі ми вирішили їх поєднати, аби змогли взяти участь і люди, яким страшно чи некомфортно виїжджати на дороги Києва,  і люди, які просто люблять фан та екскурсії. Таким чином спробуємо поєднати приємне з корисним", – розповідає Марина Блудша.

За її словами, єдина річ, яка необхідна обов`язково – це вміння їздити: "Щодо велосипеда, то якщо ви хочете просто послухати теоретичну частину велошколи і далі нікуди не їхати, то велосипед вам не потрібен. Ви можете зробити це, прийшовши пішки. А якщо ж ви хочете їхати і дивитися Київ, а саме мурали, які знаходяться в центрі, адже це тема першого туру, то вам потрібен велосипед. Якщо у вас немає свого – це не проблема, адже уже рік в Києві працює міський велопрокат NextBike".

Також медіакоординаторка заспокоює щодо безпечності такого дозвілля: "Велоекскурсії ми проводили не один раз і не один рік. Випадків, аби хтось падав чи травмувався не було, адже це була саме екскурсія, коли гід розповідає свою історію не під час руху, для цього робляться зупинки".

"Велоекскурсія починається в сквері біля Золотих Воріт, далі проїдемо Воздвиженку, Верхнє місто і завершимо в секретному місці, де можна буде випити каву. Це місце відоме знавцям Києва і маловідоме пересічним його мешканцям", – інтригує Марина Блудша.

Окремо медіакоординаторка розповіла, що участь у велоекскурсії немає фіксованої ціни: "Це екскурсії, де умовою участі є благодійний внесок на підтримку нашої громадської організації, якій вже 12 років. Це можна зробити онлайн перед екскурсією, лінк є на нашій сторінці, зокрема й у фейсбуці. Післ цього вам на пошту прийде анкета учасника, заповнивши яку ви стаєте повноцінним учасником велотуру".

Для бажаючих долучитись до "Urban cycling tour №1: Мурали центру Києва" нагадуємо, що подія відбудеться сьогодні 15 вересня з 13:00-16:00. Збір у сквері біля Золотих воріт.

ФОТО: pixabay