Про можливість для студентів взяти участь у програмі обміну всередині України — розповідає координаторка проєкту

Про можливість для студентів взяти участь у програмі обміну всередині України — розповідає координаторка проєкту

В Україні діє програма обміну, яка дозволяє студентам поїхати на тиждень за обміном до іншого міста. Про те, які міста охоплює програма та як взяти в ній участь Радіо Промінь розповіла координаторка проєкту "Go x Change" Світлана Колодій.

"Ми почали працювали, перш за все, з дітьми, зі школярами. Робили й продовжуємо робити пришкільні мовні табори. В якийсь момент ми зрозуміли, що запрошуємо волонтерів з усього світу. Вони приїжджають і розповідають про свої країни, а всередині країни в нас діти й підлітки не знають, що відбувається в іншому регіоні. Внутрішня міграція в нас дуже маленька і за статистикою буває, що 70–80% людей не виїжджає за межі своєї області. І тому ми вирішили зробити таку програму саме в Україні. Щоб ми, жителі країни, знали, що відбувається в нас у Сумах, Луцьку, Рівному, Черкасах", — розповідає Світлана Колодій.

 

Координаторка наголошує, що програма відкрита для всіх студентів всіх форм навчання та напрямків, а єдиною вимогою є повноліття потенційного учасника.

 

"Форма реєстрації — відкрита. Зараз відкрита реєстрація на місто Запоріжжя, на цьому тижні починається програма в Харкові, а до кінця року програма пройде ще в Херсоні та Івано-Франківську".

 

"Аби взяти участь, треба заповнити анкету, де вказати свою мотивацію: чому я хочу поїхати у Запоріжжя і працювати у команді над вирішенням якоїсь проблеми, проектом і бути готовим інвестувати свої 7–8 годин часу. Все інше ми забезпечуємо як організатори. Для студентів участь безкоштовна. В нас цього року є два великі партнери: за підтримки Міністерства молоді та спорту учасникам надається проживання та компенсується проїзд, а за допомогою швейцарського посольства, власне, вже ми робимо саму програму." 

 

ФОТО: pixabay