Перший конкурс для молодих сценографів: триває відбір учасників

Перший конкурс для молодих сценографів: триває відбір учасників

Галерея сценографії оголосила перший конкурс для молодих сценографів, 2 вересня розпочався відбір учасників. Про це в ефірі Радіо Культура розповів співзасновник Галереї Олег Онещак.

"Ми вирішили дати можливість молодим проявити себе. Ми розуміємо, що не всі десь ставлять, але можуть бути цікавими, — сказав Олег Онещак. — Ми не вимагаємо диплом чи посвідчення про навчання на сценографів. Це може бути художник, який реалізовується як сценограф або хоче реалізуватись".

Охочі можуть подати від трьох до десяти фото ескізів вже реалізованих або ще нереалізованих ескізів, макетів.

"Ми проплачуємо повністю проїзд до Будапешта, в Національний театр. І людина буде мати змогу там перебувати під час репетицій, бачити можливість цехів і як працює "вигородка" сама і взагалі сценограф там", — розповів Олег Онещак про те, що отримає переможець.

До 22 вересня триватиме перший етап конкурсу, за результатами якого  оголосимо 10 переможців. На другому етапі учасникам буде надана для робити п’єса відомого українського драматурга, до якої протягом місяця учасники створюватимуть власні макети. Ці макети виставлятимуться протягом тижня в Галереї сценографії, а учасники будуть запрошені на читку п’єси і визначення переможців. Переможців визначатиме експертна комісія на основі створених макетів.  

Фото - pixabay.com