У Вінниці презентували "Air ГогольFest": чого очікувати від фестивалю

У Вінниці презентували "Air ГогольFest": чого очікувати від фестивалю

У Вінниці презентували мистецький фестиваль Air ГогольFest, який відбудеться у жовтні. Про особливості заходу цього року та про те, чим Вінниця дивуватиме гостей фестивалю, Радіо Промінь розповіла проєктна менеджерка заходу Олександра Венславовська.

"Сьогодні наша презентація починається з перформансу. Минулого року ми запровадили таку гарну традицію і робимо перформанси до початку фестивалю регулярно", — розповідає Олександра Венславовська.

Вона пригадує, що минулого року був тизер Air ГогольFest, який дуже вдало пройшов:

"Вінниця після нього прокинулась, набрала мистецького повітря. Цього року це буде повномасштабний фестиваль, який по суті не відрізняється від ГогольФесту, адже він мультидисциплінарний. У Вінниці, тобто в невеликому містечку, це фестиваль, який концентрує багато спільнот, які доєднуються до нього. Тому цей захід умовно поєднує все місто".

"Повномасштабний фестиваль відбудеться в жовтні. Цього року буде більш потужною театральна сцена: буде багато міжнародного контенту, міжнародні театри, а також незалежні українські. Ми додаємо більш потужну дитячу програму. Візуальна програма в нас завжди сильна: минулого року було більше 50 художників і дуже багато з них ми відкрили саме у Вінниці", — ділиться проєктна менеджерка.

Вона ділиться, чим будуть дивувати на заході: "Спецподія цього фестивалю — це опера "Йов", яка буде відбуватись в ангарі "Кристалу". Тобто ми на заводі зробимо, аби на один вечір все перетворилось на оперний зал, де можна буде послухати оперу. Плюс дві ночі і два дні будуть насичені музичними подіями, ми будемо презентувати програми, проте про це — пізніше".

Нагадаємо, 1820 жовтня у Вінниці на території заводу "Кристал" відбудеться фестиваль сучасного мистецтва "Air ГогольFest"

ФОТО: Vежа