Андрій Юсов про "нормандські переговори": нас можуть готувати до особливого статусу окупованих територій

Андрій Юсов про "нормандські переговори": нас можуть готувати до особливого статусу окупованих територій

Політичний оглядач Андрій Юсов заявляє, що сьогодні нас можуть готувати до особливого статусу окупованих територій. Про це він сказав в ефірі Українського радіо, прокоментувавши, який розвиток можуть мати переговори у "нормандському форматі".

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Пристайко сьогодні досить прозоро розповів, що жодних рішень, які були б здачею національних інтересів, не буде. Не буде жодних рішень, які б не проговорювались раніше з 20142016 року. Це означає, що нас цілком можуть готувати до особливого статусу окупованих територій, і ось це може бути ціною", ─ зазначив Андрій Юсов.

Політичний оглядач зауважив: позиція Росії полягає у тому, аби саме Україна йшла на поступки, і від цієї позиції вона не відступить.

"Тому що Росія і Путін від своїх позицій не відступлять. Їхня позиція дуже проста ─ на поступки має йти Україна, тобто це зміни до Конституції, особливий статус, передача кордонів на їхніх умовах. Стратегічно Україну можуть підштовхувати до такого сценарію", ─ сказав він.

Зазначимо, глава МЗС України Вадим Пристайко після переговорів у "нормандському форматі" на рівні політичних радників заявив, що під час зустрічі, мова йшла про виконання конкретних домовленостей, які відкриють шлях до зустрічі на вищому рівні. Однак, за його словами, на жодні неприйнятні компроміси Київ іти не збирається, а всі домовленості будуть представлені громадськості.

На фото ─ Андрій Юсов