У Маріуполі проведуть фестиваль театрального мистецтва "Театральна брама"

У Маріуполі проведуть фестиваль театрального мистецтва "Театральна брама"

З 4 до 10 вересня 2019 року в Маріуполі, в Донецькому академічному обласному драматичному театрі, відбудеться Перший відкритий фестиваль театрального мистецтва "Театральна брама". Про це в ефірі Радіо Культура розповіла Інна Мащенко, заступниця генерального директора театру.

"Наш фестиваль проводиться вперше. Завдання – розвиток української культури на Донеччині, зміцнення творчих зв’язків з театральними колективами України, ознайомлення широкого кола глядачів з найкращими досягненнями української сцени і розширення кола наших глядачів та шанувальників нашого мистецтва. Триватиме фестиваль тиждень. 8 театрів покажуть 10 вистав", – зазначила Інна Мащенко.

Серед учасників, назвала вона, колективи з Києва, Запоріжжя, Івано-Франківська, Миколаєва, Ніжина, Дрогобича, Северодонецька. Вони покажуть вистави за творами Михайла Коцюбинського ("Тіні забутих предків"), Івана Франка ("Сойчине крило"), Світлани Новицької ("Шинкарка"), Неди Нежданої ("Голос тихої безодні"), Марії Матіос ("Нація" та "Солодка Даруся") та Павла Ар’є ("Кольори").

Як розповіла Інна Мащенко, оцінюватиме вистави професійне журі. Також є приз глядацьких симпатій.