Як кава з молоком впливає на організм – пояснює лікар-дієтолог Борис Скачко

Як кава з молоком впливає на організм – пояснює лікар-дієтолог Борис Скачко

Фітотерапевт, лікар-дієтолог Борис Скачко розповів, чим корисна кава, коли і як її краще вживати та як вона впливає на організм.

Борис Скачко радить усім, хто не впевнений, чи правильно він готує каву, пити каву з молоком, адже це один з найбільш простих і найменш шкідливих способів приготування кави. 

"Молоко зменшує певні негативні наслідки, які можуть бути від чорної кави. Воно сповільнює дію кофеїну на організм, і серцево-судинна система вже не буде працювати у екстреному режимі, але тонус для мозку буде, - розповів фітотерапевт. - Воно покращує вплив на шлунок: подразнення шлунку буде меншим, не буде загострюватись гастрит, виразкова хвороба, хронічний панкреатит. Кава з молоком м'яко діє на кров, і у такому способі приготування не втрачається кальцій і магній. Часто буває остепороз, карієс, сечо-сольовий діатез або камені в нирках - це також від неправильного вживання кави". 

Якщо ж перед людиною стоїть вибір: кава або чай на порожній шлунок, Борис Скачко однозначно радить пити каву. 

"Натщесерце краще пити каву, бо кава стимулює роботу шлунку, роботу підшлункової залози та печінки і покращує травлення. Якщо пити натщесерце чай, то чай досить погано це робить. Навіть зелений чай дуже погано стимулює шлунок. А чорний чай шлунок майже не стимулює і навпаки, пригнічує. З одного боку дубильні речовини зменшують запалення, але вони ж і пригнічують соковиділення, тому травлення буде погіршуватись", - пояснив фітотерапевт. 

Учора у Києві відбувся кавовий фестиваль "Кава Квест Фест".

Фото pixabay.com