Невакцинованих дітей можуть перевести на дистанційне навчання у разі спалаху — КМДА

Невакцинованих дітей можуть перевести на дистанційне навчання у разі спалаху — КМДА

Кілька тижнів тому в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і міністерка освіти і науки Лілія Гриневич заявили про те, що невакциновані діти не повинні вчитися з вакцинованими в одних навчальних закладах. Утім, в КМДА заявили, що забороняти дітям відвідувати школи не будуть. Ситуацію прояснив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Валентин Мондриївський пояснив, що слова міністерок були більше рекомендаційними, аніж зобов'язувальними. Так, директори шкіл мають право на допускати незаконних дітей до навчального закладу, але вони не зобов'язані це робити. 

"Міністр не говорила про те, що діти не мають права перебувати у навчальному закладі. Вона сказала, що вони не повинні. Це ж саме заявили і ми. Законодавчо заборонити ми не можемо, але у разі збільшення кількості захворювань ми можемо обмежити невакцинованих дітей в перебуванні у закладах освіти і переводити їх на дистанційну форму навчання", пояснив заступник голови КМДА. 

Він додав, що на початку навчального року у школах Києва збиратимуть довідки щодо щеплень та письмові відмови від батьків. Ця інформація допоможе зібрати статистику щодо рівня вакцинації у школах та оцінити загрози у разі спалахів захворювань. 

"У разі, якщо медики попереджуватимуть про якісь загрозливі ситуації, ми будемо обмежувати нещеплених дітей у доступі до закладів освіти", - повторно наголосив Сергій Мондриївський. 

Він пояснив, що залежно від виду захворювання щеплені діти у разі спалаху теж можуть захворіти, але більш легкою формою захворювання. Це є однією з причин, чому невакцинованих дітей можуть обмежити у відвідуванні шкіл і садочків.