Депутатка від фракції "Голос" про перші рішення Ради: все має бути проговорено

Депутатка від фракції "Голос" про перші рішення Ради: все має бути проговорено

Народна депутатка від фракції “Голос” Наталія Піпа переконана, що рішення Верховної Ради мають бути не тільки швидкими, а й обговореними. Про це вона сказала в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"На моє переконання, якраз речі, які не є на порядку денному, яких немає на сайті Верховної Ради, не можуть бути ефективними. І дуже важливо, як на мене, щоб усе було проговорено. Як на мене, найкраще, коли ці рішення були би швидкими, звичайно, ефективними і обговореними. Цоб це не були тільки швидкі рішення, а комплекс. Ми не можемо голосувати за те, чого ми не бачили", — сказала вона.

За її словами, частини законів, які розглядалися вчора у Раді, не було в порядку денному.

"Мало того, пізніше нам принесли невідомий документ, і в ньому був перелік якихось назв законів. І при тому, що потім, коли вже їх навіть не поставили на голосування про включення в порядок денний, почали голосувати, то відповідно ми навіть не мали переліку, в якому це голосувалося", — додає депутатка.

Її колега з фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький також підтверджує, що частини законів не було в порядку денному.

"Вчора ми не хотіли голосувати через те, що список цих законопроектів, які не були тоді роздруковані, не були роздані депутатам, він не був у порядку денному. Пропонувалося голосувати за те, щоб вони розглядалися за супер скороченою процедурою, щоб обмежувалася можливість подати альтернативні законопроекти. Вони, звичайно, не мають сенсу, бо є більшість в партії "Слуга народу", — сказав депутат.

"Все, що ми змоги зробити, це сказати: коли ґвалтується парламентаризм, ми виходимо із зали. І чесні люди це зробили. Бо ми не хочемо бути статистами і брати участь у беззаконні", — додав він.

Читайте також: Новообрані депутати хотіли продемонструвати свою ефективність — політолог про початок роботи Ради

Верховна Рада дев’ятого скликання 29 серпня провела своє перше засідання. Новообрані депутати склали присягу і схвалили низку кадрових рішень, зокрема, призначили нового прем'єра і членів Кабміну. Засідання тривало до 2 ночі.

Чергова, друга, сесія Верховної Ради України дев’ятого скликання розпочнеться у вівторок, 3 вересня.