Лигачова пояснила, чому медіарух виступає проти Шуфрича як очільника комітету з питань свободи слова

Лигачова пояснила, чому медіарух виступає проти Шуфрича як очільника комітету з питань свободи слова

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова, ймовірно, очолить народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Нестор Шуфрич. Одразу після оприлюднення цієї інформації, медіарух "Журналісти за усвідомлений вибір" виступив проти. Аргументацію медійників в ефірі Радіо Промінь пояснила голова ГО "Детектор медіа" Наталія Лигачова.

За її словами, представники ЗМІ виступають не проти Нестора Шуфрича, а проти того, щоб комітет очолював будь-який представник "Опозиційної платформи — За життя".

"Це партія Медведчука, який контролює дуже багато ЗМІ в Україні. Його канали "NewsOne", "112" та "Zik" за всіма моніторингами нашої організації і Ради Європи є лідерами з маніпуляцій, брехні та поширення, найголовніше, проросійської та вже російської пропаганди. Коли захисником свободи слова стане будь-хто з названої партії — це нонсенс", — сказала вона.

Наталія Лигачова повідомила, що представники "Європейської Солідарності" та "Батьківщини" відмовилися від участі в цьому комітеті, а "Голос" і не планував там брати участь.

"Власне, якщо буде сформований комітет, то в нього увійдуть тільки представники "Слуги народу" та "Опозиційної платформи — За життя". Я вважаю, що партія "Слуга народу" зробила це спеціально. Свою діяльність вони почали з того, що створили ще один комітет, який буде займатися подібними проблемами — Комітет гуманітарної та інформполітики. Таким чином, вони вивели свободу слова з легітимної зони”, — розповіла Лигачова.  

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, ймовірно, очолить колишній генеральний директор медіахолдингу "1+1 медіа" і телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко. Він обраний до парламенту від партії "Слуга народу".

Фото: Фейсбук