Нова Верховна Рада технічно пришвидшує законотворення, щоб змінити Конституцію – політоглядач

Нова Верховна Рада технічно пришвидшує законотворення, щоб змінити Конституцію – політоглядач

Новообрана Верховна Рада розпочала свою роботу. Вже сьогодні планують призначити нового спікера парламенту, сформувати парламентські комітети, обрати прем’єр-міністра і майже весь уряд. Чому парламент розпочинає свою роботу настільки активно, пояснив політичний оглядач Леонід Швець.

0:00 0:00
10
1x

Леонід Швець пов’язує активний початок роботи нового парламенту з кількома причинами.

"Перша – це стилістика нової влади. Після того, як Зеленський став президентом, у перші хвилини інавгурації він публічно оголосив про своє рішення розпустити попередню Раду. Вони налаштовані на такі яскраві кроки, піар-кроки, ефектні кроки, і це вкладається в їхню стилістику. Я не знаю, як вони будуть її дотримуватися усі 5 років. Можливо буде забагато шоу, але це вкладається в ці речі", – вважає оглядач.

Він додав, що сьогоднішнє засідання буде нібито сесійним, що дасть змогу в найближчі строки внести зміни до Конституції.

"Там (на сьогоднішньому засіданні – ред.) буде кілька рішень, наскільки мені відомо, які потребують зміни Конституції. І ось це засідання буде нібито сесійним, а вже 3 вересня буде наступна сесія. Рішення, прийняті на попередній сесії, мають бути затверджені на наступній. І для зміни Конституції має бути прийняте рішення на наступній сесії. Це така технічна річ, – пояснив Леонід Швець. – Зараз відбувається нібито така позачергова сесія. Це такий трюк – побачимо, як це спрацює. Вони пришвидшують процес законотворення".

Нагадаємо, новообрана Рада 9 скликання розпочала своє перше засідання.