Близько 30–50% молочних продуктів в Україні є фальсифікатом, і це відбувається в рамках закону – експерти

Близько 30–50% молочних продуктів в Україні є фальсифікатом, і це відбувається в рамках закону – експерти

Майже половина молочних продуктів на ринку України є фальсифікатом. Про це в ефірі Українського радіо розповіли Марія Сіверс, експертка з питань харчових продуктів і керівниця проекту Duck Test, та Дмитро Кравцов, спеціаліст з питань раціонального прородокористування проекту Greenval.org.

0:00 0:00
10
1x

За словами експертки, понад 30% молочних продуктів в Україні фальсифікується.

"Сьогодні в Україні близько 3050% молочних продуктів підробляється і є фальсифікатом. Такі продукти купувати не варто. На жаль, поки що вони не заборонені", – зазначила Марія Сіверс.

Зазвичай фальсифікується дорогий молочний жир, який замінюють рослинними жирами, розповіла експертка.

Дмитро Кравцов пояснює це тим, що в Україні просто не виробляється достатньо молока, щоб задовольнити попит.

"В Україні немає достатньої кількості корів, щоби задовольнити попит, який створюють споживачі. Тому недобросовісні виробники вимушені чимось замінювати цей молочний жир: пальмовою олією і різними гідрогенізованими жирами. Це недобре для здоров’я людини. Але якщо вони вказують це на етикетці – це в рамках закону, і це не заборонено".

Нагадаємо, в Україні почали працювати нові правила маркування харчової продукції.

Фото pixabay.com